Spenótos krumpli Ryn konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ryn
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
589
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3534
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 40.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1845.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 586 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 568 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 262.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 738 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 467 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5437 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11717 micro
Összesen
589
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 246.7 g
Zsír
-
Összesen 240.6 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1048 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11072.3 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 3516 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 781 mg
-
Foszfor 3407 mg
-
Nátrium 3118 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1574.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4431 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 241 mg
-
D vitamin: 192 micro
-
K vitamin: 2804 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1259 micro
-
Kolin: 682 mg
-
Retinol - A vitamin: 1712 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32620 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70304 micro
Összesen
3534
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1284 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2768 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplit megpucoljuk, és bő sós vízben teljesen puhára főzzük.
- 1 ek. vajon megpirítjuk a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a darált húst. és pörköltalapot készítünk belőle.
- A spenótot megsózzuk, és a maradék vajon felolvasztjuk. Amikor már rotyog, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, és bekeverjük a tejföllel.
- Amikor minden megfőtt, a krumplit hideg vízben kicsit lehűtjük, majd karikákra szeleteljük egy késsel. Egy kivajazott jénai tálba helyezzük a legaljára és az oldalaira. Ezután jöhet a darált hús, ahogy van, szépen beleborítjuk, és eligazítjuk a krumplin. Egy rétegben megszórjuk reszelt sajttal. Ezután jöhet a spenót az egésznek a tetejére.
- Egy alufóliával letakarjuk, és 40 percig sütjük. Ezután a fólia lekerül, megszórjuk még sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt kicsit rá nem pirul. Ne aggódjunk, hogy sok levet enged, nagyon finom lesz! Jó étvágyat kívánok!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x30x4
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 920
- Feltöltés dátuma: 2018. november 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ryn
20 recept
Volt a fagyasztóban spenót és némi darált hús, gondoltam, újítok valamit, amit még nem próbáltunk. A férjem kedvence azóta.