r
Nosalty Logó

Spenótos krumpli Ryn konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ryn
Spenótos krumpli Ryn konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3534 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1845.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    467 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5437 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11717 micro
Összesen 589 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    246.7 g

Zsír

  • Összesen
    240.6 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11072.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    3516 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    781 mg
  • Foszfor
    3407 mg
  • Nátrium
    3118 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1574.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4431 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    192 micro
  • K vitamin:
    2804 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1259 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1712 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32620 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70304 micro
Összesen 3534 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2768 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, és bő sós vízben teljesen puhára főzzük.
  2. 1 ek. vajon megpirítjuk a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a darált húst. és pörköltalapot készítünk belőle.
  3. A spenótot megsózzuk, és a maradék vajon felolvasztjuk. Amikor már rotyog, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, és bekeverjük a tejföllel.
  4. Amikor minden megfőtt, a krumplit hideg vízben kicsit lehűtjük, majd karikákra szeleteljük egy késsel. Egy kivajazott jénai tálba helyezzük a legaljára és az oldalaira. Ezután jöhet a darált hús, ahogy van, szépen beleborítjuk, és eligazítjuk a krumplin. Egy rétegben megszórjuk reszelt sajttal. Ezután jöhet a spenót az egésznek a tetejére.
  5. Egy alufóliával letakarjuk, és 40 percig sütjük. Ezután a fólia lekerül, megszórjuk még sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt kicsit rá nem pirul. Ne aggódjunk, hogy sok levet enged, nagyon finom lesz! Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30x4
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 920
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt a fagyasztóban spenót és némi darált hús, gondoltam, újítok valamit, amit még nem próbáltunk. A férjem kedvence azóta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...