Spenótos húsgombóc
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
BackerMan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húsgombóchoz
-
90g spenót15 kcal
-
120g darált marhahús170 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
2g zsemlemorzsa8 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
A besamelhez
-
6g finomliszt22 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
140g tej78 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10g sajt35 kcal
Összesen
691
kcal
- 15% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húsgombóchoz
-
450g spenót75 kcal
-
600g darált marhahús852 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A besamelhez
-
30g finomliszt109 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
700g tej392 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
3455
kcal
- 15% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húsgombóchoz
-
20.1g spenót3 kcal
-
26.8g darált marhahús38 kcal
-
2.2g parmezán sajt9 kcal
-
4.9g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
-
3.8g napraforgó olaj34 kcal
A besamelhez
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
31.3g tej18 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.2g sajt8 kcal
Összesen
155
kcal
- 15% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 42.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1785.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 435 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 463 mg
-
Nátrium 720 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 173 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 456 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 316 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3672 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8007 micro
Összesen
691
kcal
- 15% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 217 g
Zsír
-
Összesen 211.6 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 929 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8929 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 292 mg
-
Kálcium 2175 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 481 mg
-
Foszfor 2314 mg
-
Nátrium 3602 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 865.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2278 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 1578 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 769 micro
-
Kolin: 911 mg
-
Retinol - A vitamin: 747 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18358 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40036 micro
Összesen
3455
kcal
- 15% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 820 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1787 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
A húsgombóchoz
-
45 dkg spenót
-
60 dkg darált marhahús
-
5 dkg parmezán sajt
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
10 dkg finomliszt
-
1 ek zsemlemorzsa
A besamelhez
-
2 evőkanál finomliszt
-
5 dkg vaj
-
7 dl tej
-
1 kk só
-
1 kk bors
-
1 tk szerecsendió
-
5 dkg sajt
Elkészítés
A húsgombóchoz
- Először is elkészítjük abesamelt:A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a lisztet. Világos rántást készítünk.
- Rátesszük a fűszereket. Fokozottan adagoljuk hozzá a tejet. Ezt érdemes kézi habverővel keverni.
- Ha túl hígnak találjuk, akkor adjunk hozzá reszelt sajtot.
- A spenótot kb. 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, és apróra vágjuk. (Én mirelitet használtam. Azt egy szűrő és egy kanál segítségével alaposan kinyomkodtam.)
- Összekeverjük a húst a spenóttal, a besamellel, az enyhén felvert tojásokkal és a parmezánnal. Ha nem megfelelő az állaga ahhoz, hogy gombócokat formáljunk belőle, akkor adjunk még hozzá zsemlemorzsát.
- Formázzunk gombócokat, és hempergessük meg lisztben őket. Az olajban pirosra sütjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2608
- Feltöltés dátuma: 2013. január 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
BackerMan
39 recept
Nem igazán szeretem a spenótot, de tudom, hogy egészséges, ezért keresem azokat az ételeket, amivel jobbnak találom, és szívesebben megeszem. A besamel mártásnál van egy kis gondom. Mindenhol azt olvasom, hogy forró tejjel kell elkészíteni, de van egy olyan szabály, hogy a meleg rántásokat mindig hideg folyadékkal kell felönteni, a hideg habarást meleg folyadékkal kell (hőkiegyenlítéssel) készíteni.