r
Nosalty Logó

Spenótos húsgombóc

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
BackerMan
Spenótos húsgombóc
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A besamelhez

691
Kalória
43.4g
Fehérje
29.9g
Szénhidrátok
42.3g
Zsír
173g
Víz
185.8g
Koleszterin
2.3g
Rost
6.2g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húsgombóchoz

A besamelhez

Összesen 691 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húsgombóchoz

A besamelhez

Összesen 3455 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húsgombóchoz

A besamelhez

Összesen 155 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1785.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    173 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3672 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8007 micro
Összesen 691 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    217 g

Zsír

  • Összesen
    211.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8929 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    2175 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2314 mg
  • Nátrium
    3602 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    865.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2278 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    1578 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    747 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18358 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40036 micro
Összesen 3455 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1787 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. Először is elkészítjük abesamelt:​A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a lisztet. Világos rántást készítünk.
  2. Rátesszük a fűszereket. Fokozottan adagoljuk hozzá a tejet. Ezt érdemes kézi habverővel keverni.
  3. Ha túl hígnak találjuk, akkor adjunk hozzá reszelt sajtot.
  4. A spenótot kb. 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, és apróra vágjuk. (Én mirelitet használtam. Azt egy szűrő és egy kanál segítségével alaposan kinyomkodtam.)
  5. Összekeverjük a húst a spenóttal, a besamellel, az enyhén felvert tojásokkal és a parmezánnal. Ha nem megfelelő az állaga ahhoz, hogy gombócokat formáljunk belőle, akkor adjunk még hozzá zsemlemorzsát.
  6. Formázzunk gombócokat, és hempergessük meg lisztben őket. Az olajban pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Nem igazán szeretem a spenótot, de tudom, hogy egészséges, ezért keresem azokat az ételeket, amivel jobbnak találom, és szívesebben megeszem. A besamel mártásnál van egy kis gondom. Mindenhol azt olvasom, hogy forró tejjel kell elkészíteni, de van egy olyan szabály, hogy a meleg rántásokat mindig hideg folyadékkal kell felönteni, a hideg habarást meleg folyadékkal kell (hőkiegyenlítéssel) készíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pesztós húsgolyós burger

Íme egy olaszos burger recept egy kis amerikai csavarral: egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeljük a húsgolyók ízvilágát, majd fűszeres ...

Nosalty

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!