r
Nosalty Logó

Spenótos garnéla stir-fry

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Durcsó
Spenótos garnéla stir-fry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1664.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    211 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    3557 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4440 micro
Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3329.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    2315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    359 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    7114 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8880 micro
Összesen 440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1227 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha a rák fagyasztott, kiolvasztjuk, levét felitatjuk. A paprikát és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
  2. A wokot a tűzre helyezzük, s megvárjuk, míg felforrósodik. Ekkor belelöttyintünk 2 ek olajat, majd pár másodperc múlva jöhet bele a fokhagyma is. Addig pirítjuk, míg aranyszínű nem lesz, majd kiszedjük egy szűrőkanállal.
  3. Következik a paprika: pár perc alatt megpuhítjuk az olajban, majd ezt is kiszedjük, félretesszük.
  4. A maradék 1 ek olajat is a wokba öntjük, s 2-3 perc alatt megpirítjuk rajta a rákocskákat. Ráöntjük a szója- vagy halszószt is.
  5. A spenótleveleket a rákok mellé dobjuk, kb. 1 perc alatt megfonnyasztjuk. A paprikát és a fokhagymát is visszatesszük a wokba, átmelegítjük őket. Azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5831
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 02.

Ajánló

Aki enni is szeretne valamit, készítsen mellé tésztát, s azt is stir-fry-olja egy kicsit a wokban! Ilyen formában előételnek megfelelő mennyiség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

A BBC GoodFood magazin 101 receptes sorozatának két személyre szóló fogásokat tartalmazó kötetéből származik a recept. Nem túl bonyolult, meglehetősen fogyókúrás, a spenót miatt szezonja is van. Tetszett a rákos-spenótos kombó, a maradék spenótból rendes főzeléket csináltam, ahhoz is rák lett a feltét, Jann teljesen odavolt tőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...