Spenótos garnéla stir-fry
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25 kcal
-
100g garnéla71 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
Összesen
220
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
6g fokhagyma8 kcal
-
49 kcal
-
200g garnéla142 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
440
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1g fokhagyma1 kcal
-
8 kcal
-
34.5g garnéla24 kcal
-
3.4g szójaszósz2 kcal
-
17.2g spenót3 kcal
-
4.1g napraforgó olaj37 kcal
Összesen
75
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1664.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 1157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 211 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 371 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 179 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 3557 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4440 micro
Összesen
220
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 33.6 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3329.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 607 mg
-
Nátrium 2315 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 422.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 742 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 263 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 359 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 7114 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8880 micro
Összesen
440
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 574.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 399 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1227 micro
-
β-crypt 159 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1531 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Ha a rák fagyasztott, kiolvasztjuk, levét felitatjuk. A paprikát és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
- A wokot a tűzre helyezzük, s megvárjuk, míg felforrósodik. Ekkor belelöttyintünk 2 ek olajat, majd pár másodperc múlva jöhet bele a fokhagyma is. Addig pirítjuk, míg aranyszínű nem lesz, majd kiszedjük egy szűrőkanállal.
- Következik a paprika: pár perc alatt megpuhítjuk az olajban, majd ezt is kiszedjük, félretesszük.
- A maradék 1 ek olajat is a wokba öntjük, s 2-3 perc alatt megpirítjuk rajta a rákocskákat. Ráöntjük a szója- vagy halszószt is.
- A spenótleveleket a rákok mellé dobjuk, kb. 1 perc alatt megfonnyasztjuk. A paprikát és a fokhagymát is visszatesszük a wokba, átmelegítjük őket. Azonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5831
- Feltöltés dátuma: 2010. július 02.
Ajánló
Aki enni is szeretne valamit, készítsen mellé tésztát, s azt is stir-fry-olja egy kicsit a wokban! Ilyen formában előételnek megfelelő mennyiség.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó
160 recept
A BBC GoodFood magazin 101 receptes sorozatának két személyre szóló fogásokat tartalmazó kötetéből származik a recept. Nem túl bonyolult, meglehetősen fogyókúrás, a spenót miatt szezonja is van. Tetszett a rákos-spenótos kombó, a maradék spenótból rendes főzeléket csináltam, ahhoz is rák lett a feltét, Jann teljesen odavolt tőle.