r
Nosalty Logó

Spenótos-fetás burgonyarakottas

Marti48
Spenótos-fetás burgonyarakottas
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

627
Kalória
21.7g
Fehérje
50.6g
Szénhidrát
39.2g
Zsír
388g
Víz
266.4g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1816.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    388 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    683 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    446 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5095 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11245 micro
Összesen 627 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3632.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    1470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    776 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1365 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    893 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10190 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22490 micro
Összesen 1253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1795 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított salottát és fokhagymát felkockázzuk.
  2. A felforrósított olívaolajon pároljuk, állandó kevergetés közben, majd ezt felöntjük ca. 0.5 dl vízzel, felforraljuk, és beletesszük a fagyasztott, leveles spenótot. Ételízesítővel, borssal fűszerezzük. Fedő alatt, lassú tűzön megpároljuk. Nem tart sokáig. Figyeljünk arra, hogy a víz elpárologjon, ne legyen "lucskos", de ne is kozmáljon le! :)
  3. A krumplit héjában megfőzzük, hámozzuk, és felkarikázzuk. 2 ek vajon picit megpirítjuk, és vajastól egy tűzálló edénybe borítjuk. A felkockázott fetával megszórjuk. Tetejére halmozzuk a spenótot, villával szépen elrendezzük.
  4. 2 ek tejfölben felverjük a 2 tojást, sózzuk-borsozzuk, majd a rakottasunk tetejére öntjük. Kicsit mozgassuk meg az edényt, hogy a tojásos massza szépen el tudjon oszlani.
  5. Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. Ízlés szerint reszelt sajttal megszórhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Az ünnepek elmúltán, kedvem lett egy könnyed ételt elkészíteni, mégpedig spenóttal. Egy laza felfújtra gondoltam, de ennél a receptnél, melyet egy német főzős oldalon találtam, leragadtam, megcsináltam, és nagyon finomnak találtam, ezért szívesen megosztom.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...