Spenótos-fetás burgonyarakottas
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
28g salottahagyma18 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
25g víz0 kcal
-
125g spenót21 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
627
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
56g salottahagyma37 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
50g víz0 kcal
-
250g spenót41 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1253
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
4.5g salottahagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
4g víz0 kcal
-
20g spenót3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
47.9g burgonya28 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
8g feta sajt21 kcal
-
3.2g tejföl6 kcal
-
8.8g tojás11 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
99
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1816.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 426 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 473 mg
-
Nátrium 735 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 388 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 683 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 446 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5095 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11245 micro
Összesen
627
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 78.3 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 533 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3632.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 852 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 945 mg
-
Nátrium 1470 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 776 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1365 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 893 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 515 micro
-
Kolin: 408 mg
-
Retinol - A vitamin: 516 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10190 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22490 micro
Összesen
1253
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 813 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1795 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes fej salottahagyma
-
2 ek olívaolaj
-
25 dkg spenót
-
1 kávéskanál ételízesítő
-
fekete bors ízlés szerint
-
6 közepes db burgonya
-
2 ek vaj
-
10 dkg feta sajt
-
2 ek tejföl
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A megtisztított salottát és fokhagymát felkockázzuk.
- A felforrósított olívaolajon pároljuk, állandó kevergetés közben, majd ezt felöntjük ca. 0.5 dl vízzel, felforraljuk, és beletesszük a fagyasztott, leveles spenótot. Ételízesítővel, borssal fűszerezzük. Fedő alatt, lassú tűzön megpároljuk. Nem tart sokáig. Figyeljünk arra, hogy a víz elpárologjon, ne legyen "lucskos", de ne is kozmáljon le! :)
- A krumplit héjában megfőzzük, hámozzuk, és felkarikázzuk. 2 ek vajon picit megpirítjuk, és vajastól egy tűzálló edénybe borítjuk. A felkockázott fetával megszórjuk. Tetejére halmozzuk a spenótot, villával szépen elrendezzük.
- 2 ek tejfölben felverjük a 2 tojást, sózzuk-borsozzuk, majd a rakottasunk tetejére öntjük. Kicsit mozgassuk meg az edényt, hogy a tojásos massza szépen el tudjon oszlani.
- Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. Ízlés szerint reszelt sajttal megszórhatjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2910
- Feltöltés dátuma: 2015. január 11.
Ajánló
Ezt most főételként tálaltam, de szerintem (ki fogom próbálni) kiváló köret lehet grillezett húshoz, halhoz... Az eredeti receptben szerepel 1 csokor bazsalikom, pici friss minze és 6 szárított (nem olajban eltett) paradicsom (felkockázva). Ezeket a spenóttal együtt kell párolni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Az ünnepek elmúltán, kedvem lett egy könnyed ételt elkészíteni, mégpedig spenóttal. Egy laza felfújtra gondoltam, de ennél a receptnél, melyet egy német főzős oldalon találtam, leragadtam, megcsináltam, és nagyon finomnak találtam, ezért szívesen megosztom.