r
Nosalty Logó

Spenótos-burgonyás-csicserikrémes empanadas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vénusz
Spenótos-burgonyás-csicserikrémes empanadas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2113 micro
Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    114.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2116 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1029 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4969 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10563 micro
Összesen 3390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 227 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához elkeverjük a langyos vizet a langyos tejjel, majd hozzákeverjük az instant élesztőt, egy csipet sót és a porcukrot. Fokozatosan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, majd az olajat és a fűszerpaprikát, hogy szép élénk színe legyen.
  2. Fakanállal összekeverjük a hozzávalókat, kézzel vagy robotgépben jó alaposan kidagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen 40-50 percet kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. (Lásd: Töltelék)
  4. Miután a tészta kétszeresére kelt, lisztezett munkalapon kb. 1 centi vastagra nyújtjuk, és 10-12 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle (10-12 darabot).
  5. A korongok közepére teszünk 1-1 evőkanál tölteléket. A széleit megkenjük egy pár csepp vízzel, kettéhajtjuk, és összenyomkodjuk. A széleket villával lenyomkodjuk, vagy fodrosan felhajtogatjuk (a videóban látható módon).
  6. A batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük őket tojássárgájával, tetejüket pedig megszórjuk durva szemű sóval vagy szezámmaggal.
  7. 180-190 fokos előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg szépen megpirulnak és felpuffadnak.
  8. Sütés után langyosan tálaljuk. Pikáns, csípős paradicsomszósszal a legautentikusabb.

Töltelék

  1. Az apróra vágott burgonyát forró sós vízben félpuhára főzzünk.
  2. Serpenyőben a két evőkanál olajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd hozzáadjuk a póréhagymát, végül a fokhagymát.
  3. Miután lepirultak, hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk. Villával kicsit összetörjük a burgonyát, hogy jobban összeálljon majd a töltelék.
  4. Ezután kerül bele 3-4 kanál a Vénusz Plusz Zöldségkrémből, végül a megmosott spenót.
  5. Összepároljuk, majd félretesszük. Amíg a tészta teljesen megkel, addig a töltelék is kihűl.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 533
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 11.

Receptkategóriák

Spenótos-burgonyás-csicserikrémes empanadas
Vénusz 78 recept

Az empanada egy latin-amerikai, pikáns, töltött tésztabatyu, jelentése spanyolul: "tésztába göngyölni". A töltelék lehet sós vagy édes, húsos vagy zöldséges, mi most egy zöldséges verziót göngyöltünk nektek! A házi empanada tésztája rendkívül egyszerű, és tele van változatos alapanyagokkal és gazdag ízekkel, egészen pontosan burgonyával, hagymával, spenóttal és egy szuper, 100% növényi alapú zöldségkémmel, ami csicseriborsóval, borssal és fekete köménnyel készül. Tökéletes snack vagy köret nagy társaságok jóllakatásához. Ráadásul sütőben sütjük, így nem lesz olajszag! Kicsik és nagyok egyaránt falni fogják.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...