Spenótos-burgonyás-csicserikrémes empanadas
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
100g finomliszt364 kcal
-
20g víz0 kcal
-
20g tej11 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
Töltelék
-
40g burgonya23 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
40g póréhagyma11 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
20g spenót3 kcal
-
18g csicseriborsó68 kcal
-
28 kcal
Összesen
677
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Töltelék
-
200g burgonya116 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
90g csicseriborsó340 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
3390
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
33.2g finomliszt121 kcal
-
6.6g víz0 kcal
-
6.6g tej4 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
5.7g napraforgó olaj50 kcal
Töltelék
-
13.3g burgonya8 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
13.3g póréhagyma4 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
6.6g spenót1 kcal
-
23 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
Összesen
227
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 423.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 100.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 994 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2113 micro
Összesen
677
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 83.8 g
Zsír
-
Összesen 114.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2116 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 420 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 999 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 503.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 502.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 413 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 408 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1029 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4969 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10563 micro
Összesen
3390
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 330 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 702 micro
Összesen
227
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Tészta
-
500 g finomliszt
-
100 ml víz
-
100 ml tej
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
1 csipet só
-
1 kávéskanál füstölt pirospaprika
-
1 ek porcukor
Töltelék
-
100 g spenót
Elkészítés
Tészta
- A tésztához elkeverjük a langyos vizet a langyos tejjel, majd hozzákeverjük az instant élesztőt, egy csipet sót és a porcukrot. Fokozatosan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, majd az olajat és a fűszerpaprikát, hogy szép élénk színe legyen.
- Fakanállal összekeverjük a hozzávalókat, kézzel vagy robotgépben jó alaposan kidagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen 40-50 percet kelesztjük.
- Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. (Lásd: Töltelék)
- Miután a tészta kétszeresére kelt, lisztezett munkalapon kb. 1 centi vastagra nyújtjuk, és 10-12 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle (10-12 darabot).
- A korongok közepére teszünk 1-1 evőkanál tölteléket. A széleit megkenjük egy pár csepp vízzel, kettéhajtjuk, és összenyomkodjuk. A széleket villával lenyomkodjuk, vagy fodrosan felhajtogatjuk (a videóban látható módon).
- A batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük őket tojássárgájával, tetejüket pedig megszórjuk durva szemű sóval vagy szezámmaggal.
- 180-190 fokos előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg szépen megpirulnak és felpuffadnak.
- Sütés után langyosan tálaljuk. Pikáns, csípős paradicsomszósszal a legautentikusabb.
Töltelék
- Az apróra vágott burgonyát forró sós vízben félpuhára főzzünk.
- Serpenyőben a két evőkanál olajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd hozzáadjuk a póréhagymát, végül a fokhagymát.
- Miután lepirultak, hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk. Villával kicsit összetörjük a burgonyát, hogy jobban összeálljon majd a töltelék.
- Ezután kerül bele 3-4 kanál a Vénusz Plusz Zöldségkrémből, végül a megmosott spenót.
- Összepároljuk, majd félretesszük. Amíg a tészta teljesen megkel, addig a töltelék is kihűl.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 533
- Feltöltés dátuma: 2023. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vénusz
78 recept
Az empanada egy latin-amerikai, pikáns, töltött tésztabatyu, jelentése spanyolul: "tésztába göngyölni". A töltelék lehet sós vagy édes, húsos vagy zöldséges, mi most egy zöldséges verziót göngyöltünk nektek! A házi empanada tésztája rendkívül egyszerű, és tele van változatos alapanyagokkal és gazdag ízekkel, egészen pontosan burgonyával, hagymával, spenóttal és egy szuper, 100% növényi alapú zöldségkémmel, ami csicseriborsóval, borssal és fekete köménnyel készül. Tökéletes snack vagy köret nagy társaságok jóllakatásához. Ráadásul sütőben sütjük, így nem lesz olajszag! Kicsik és nagyok egyaránt falni fogják.