Spenótos bundás kenyér
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1051
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
2104
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 57 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 324 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2054 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 332 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 425 mg
-
Nátrium 1081 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 162.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 456 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 284 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2067 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4844 micro
Összesen
1051
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.2 g
Zsír
-
Összesen 114 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4108 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 665 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 851 mg
-
Nátrium 2161 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 325.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 912 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 386 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 549 micro
-
Kolin: 525 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4134 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9689 micro
Összesen
2104
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 508 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1190 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kezdésnek az olajat felhevítjük (ha nem fokhagymás olívaolajat használunk, akkor reszeljünk bele egy kevés friss fokhagymát), és a spenótot megfonnyasztjuk rajta, majd félretesszük lecsöpögni.
- A tojásokat sóval-borssal felverjük, és megforgatunk benne két szelet kenyeret.
- Kevés vajat meleg grillserpenyőbe dobunk, majd rátesszük a tojásos kenyereket. Az egyik oldalukat néhány percig sütjük, amíg szép piros nem lesz. Ekkor megfordítjuk az egyik szelet kenyeret, a már megsült felére teszünk egy keveset a spenótból és a juhtúróból, majd a másik szelet kenyér szintén sült oldalával lefelé betakarjuk, és pár másodpercig összenyomjuk a szendvicset. 1-2 perc sütés, majd egy fordítás, és utána újabb pár perc sütés, és kész.
- Addig folytatjuk a műveletet, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 296
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 14944
- Feltöltés dátuma: 2016. november 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Felturbózott bundás kenyér, spenóttal, juhtúróval, vajban sütve.