Spenótfőzelék ahogy Andreia készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
173
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
346
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 890.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 164.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 760 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 783 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9115 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19765 micro
Összesen
173
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1781 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 683 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 512 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 329.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1520 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1567 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 652 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18231 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39530 micro
Összesen
346
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2497 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5415 micro
Összesen
47
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A spenótpürét lábosba tesszük és a tejjel összefőzzük. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát (ízlés szerint ki többet, ki kevesebbet).
- Hogy a főzelékünk elnyerje a kívánt főzelék állagot, néhány kanál zsemlemorzsát keverünk bele. (Természetesen a zsemleszínű rántás is megfelel a célnak, én azonban nem szeretem az ízét az ételben.)
- Elkészítettem: 1001 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 87080
- Feltöltés dátuma: 2012. február 14.
Ajánló
Főtt tojással, tükörtojással, sült szalonnával és/vagy főtt burgonyával tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A spenótot vagy szeretik, vagy utálják. Azt mondják, ez minden gyerek menzai rémálma. Bevallom, sokáig nekem sem volt nagy kedvenc, de az idő múlásával valamiért mégis beleszerettem. Nem beszélve arról a számomra nagy előnyéről: gyorsan kész van!