r
Nosalty Logó

Spenót tojástallérral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágica-92
Spenót tojástallérral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A spenóthoz

A tallérokhoz

Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A spenóthoz

A tallérokhoz

Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A spenóthoz

A tallérokhoz

Összesen 65 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    783 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9126 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20008 micro
Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2127.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1770 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1566 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18251 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40016 micro
Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1883 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4130 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

A spenóthoz

A tallérokhoz

Elkészítés

A spenóthoz

  1. A vajon megfuttatjuk a lisztet, majd apránként felöntjük a tejjel úgy, hogy ne csomósodjon be.
  2. Hozzáadjuk a kinyomott fokhagymát, elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a spenótot, és együtt főzzük egy darabig, kb. 10 percig.
  4. A tojásokat a tejjel felverjük, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe öntünk egy pici olívaolajat, rárakunk egy kerek pogácsaszaggatót, és beleöntünk a tojásból. Amikor már nagyjából átsült, kiszedjük belőle, forgatunk rajta egyet, hogy a teteje is szép színű legyen, és a spenót mellé/rá tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12474
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ágica-92 47 recept

Régebben nagyon nem szerettem a spenótot. A családból csak anyukám ette meg. Én, Apu és a nővérem meg mindig fintorogva néztük. De az elmúlt egy-két évben annyit változott az ízlésem, megszerettem a gombát, a cukkinit, a padlizsánt, a bort, stb., hogy gondoltam megkóstolom anyukám fokhagymás spenótját. Mondjuk ez még nyáron volt, és a kertünkben termett firss spenótból készült, ami azért teljesen más. Hát csodák csodájára nagyon is ízlett. Azóta szívesen eszem én is, sőt magamnak is szoktam főzni. Már csak apukám fintorog, ha mi ezt esszük.:)

Hozzávalók

A spenóthoz

A tallérokhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...