Spenót tojástallérral
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ágica-92
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A spenóthoz
-
225g spenót37 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
125g tej70 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
A tallérokhoz
Összesen
319
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
A spenóthoz
-
450g spenót75 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
250g tej140 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
A tallérokhoz
Összesen
638
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1063.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 191.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 885 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 783 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9126 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20008 micro
Összesen
319
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2127.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 806 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 407 mg
-
Nátrium 573 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 383.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1770 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 1566 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 683 micro
-
Kolin: 356 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18251 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40016 micro
Összesen
638
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1883 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4130 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A spenóthoz
- A vajon megfuttatjuk a lisztet, majd apránként felöntjük a tejjel úgy, hogy ne csomósodjon be.
- Hozzáadjuk a kinyomott fokhagymát, elkeverjük.
- Hozzáadjuk a spenótot, és együtt főzzük egy darabig, kb. 10 percig.
- A tojásokat a tejjel felverjük, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe öntünk egy pici olívaolajat, rárakunk egy kerek pogácsaszaggatót, és beleöntünk a tojásból. Amikor már nagyjából átsült, kiszedjük belőle, forgatunk rajta egyet, hogy a teteje is szép színű legyen, és a spenót mellé/rá tálaljuk.
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12480
- Feltöltés dátuma: 2013. január 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ágica-92
47 recept
Régebben nagyon nem szerettem a spenótot. A családból csak anyukám ette meg. Én, Apu és a nővérem meg mindig fintorogva néztük. De az elmúlt egy-két évben annyit változott az ízlésem, megszerettem a gombát, a cukkinit, a padlizsánt, a bort, stb., hogy gondoltam megkóstolom anyukám fokhagymás spenótját. Mondjuk ez még nyáron volt, és a kertünkben termett firss spenótból készült, ami azért teljesen más. Hát csodák csodájára nagyon is ízlett. Azóta szívesen eszem én is, sőt magamnak is szoktam főzni. Már csak apukám fintorog, ha mi ezt esszük.:)