Spenót Katrin konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
181
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
400g spenót66 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
400g tej224 kcal
-
6g só0 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
544
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
46.6g spenót8 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
1.9g napraforgó olaj16 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
46.6g tej26 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.5g só0 kcal
Összesen
63
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1832.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 1435 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 89.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 450 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 464 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5401 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11712 micro
Összesen
181
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5496.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 753 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 4304 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 268.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1351 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1392 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 567 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16203 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35136 micro
Összesen
544
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 639.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 501 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1886 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4090 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg spenót
-
2 ek finomliszt
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
4 dl tej
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
- Ha friss spenótból csináljuk, akkor jól megtisztítjuk, átmossuk, leszedjük a levél szárát, erezetét, s azt kidobjuk. A megtisztított leveleket pedig sós vízben megfőzzük kb. 20 perc alatt.
- Egy lábasba beleöntjük az étolajat, rászórjuk a lisztet, s gáz fölött addig keverjük, amíg elkezd színesedni. Ekkor félrehúzzuk, belerakjuk a fokhagymanyomón összetört fokhagymát, majd beleszórjuk az összevágott spenótot.
- Visszatesszük a tűzhelyre, megsózzuk, kicsit kevergetjük, majd hozzáöntjük a tej felét, s szépen kevergetjük, hogy oda ne égjen.
- Ahogy elkezd megint sűrűsödni, apródonként a többi tejet is hozzáöntjük. Ha már jó állagú lett, nem túl híg, de nem túl sűrű, akkor megkóstoljuk, hogy elég sós-e, s még egyszer jól összekeverjük.
- Ha szükséges, még öntünk hozzá tejet, ha nem, akkor már el is készült a spenótunk.
- Én sajtos bundás kenyérrel szeretem.
- Elkészítettem: 55 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4095
- Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 29.
Ajánló
Én mindig friss spenótból készítem, mert szerintem az a legfinomabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Katrin
144 recept
Én piacon szoktam friss spenótot venni, s abból készítem a spenótot. Amikor spenótidény van, akkor veszek több zacskóval, s elkészítem, adagonként lefagyasztom, s ilyenkor csak előveszem, megcsinálom a rántást, s szinte 15 perc alatt készen is vagyok vele.