Spárgasaláta ahogy Gonoszka készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g zöldspárga18 kcal
-
38g juhtúró106 kcal
-
28g sovány túró26 kcal
-
35g tejföl69 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
23g kapor10 kcal
-
25g gépsonka35 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
4g citromlé1 kcal
Összesen
274
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
150g juhtúró425 kcal
-
110g sovány túró103 kcal
-
140g tejföl277 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
100g gépsonka138 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
4g só0 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
16g citromlé4 kcal
Összesen
1090
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
40.5g zöldspárga6 kcal
-
12.2g juhtúró34 kcal
-
8.9g sovány túró8 kcal
-
11.3g tejföl22 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
7.3g kapor3 kcal
-
8.1g gépsonka11 kcal
-
8.1g paradicsom1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
Összesen
87
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 946.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 693 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 158.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 798 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 967 micro
Összesen
274
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 74.6 g
Zsír
-
Összesen 69.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3785.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 456 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 2773 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 635 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 791 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 525 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 378 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 133 micro
-
β-karotin 3193 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 3867 micro
Összesen
1090
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 208 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag zöldspárga
-
15 dkg juhtúró
-
11 dkg sovány túró
-
0.5 csokor petrezselyem
-
0.5 csokor kapor
-
1 közepes db paradicsom
-
1 kávéskanál só
-
1 teáskanál porcukor
Elkészítés
- A zöldspárgának levágjuk a fás részét, és nagyon alaposan megmossuk. Felvágjuk kb. 0,5-1 centis darabokra. A sóval, porcukorral, citromlével feltesszük főzni. Forrástól számítva kb. 3 percig főzzük.
- Közben a juhtúrót, a tehéntúrót, és a tejfölt kikeverjük. A petrezselymet és a kaprot leöblítjük, felaprítjuk, és a túrókhoz keverjük.
- A sonkát pici kockákra vágjuk, és ezt is a túrókhoz keverjük. Ha kell, sózzuk (én nem sóztam, mert a juhtúrótól elég sós volt).
- A roppanósra főtt spárgákat leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Alaposan lecsepegtetjük. Belekeverjük a túrókrémbe. A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk, és a saláta tetejére tesszük.
- 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
- Akár magában, akár friss péksüteménnyel vagy pirítóssal mennyeien finom saláta. Én a tálalásnál megszórtam kevés aprított újhagymával.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1645
- Feltöltés dátuma: 2014. június 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Szeretem a túrót, a tejfölt, a zöldspárgát. Így megalkottam ezt a nagyon finom salátát. Vendégvárónak is nagyon jó, mert akár előételnek is felszolgálhatjuk. Az általam felhasznált hozzávalókból 100 grammban 104 kalória van.