Spárgás-újkrumplis egytál camembert-rel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsófi.M
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
100g újkrumpli62 kcal
-
125g zöldspárga18 kcal
-
30g bacon118 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
25g camembert sajt75 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
386
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
400g újkrumpli246 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
120g bacon472 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
100g camembert sajt300 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
1535
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
26.1g újkrumpli16 kcal
-
32.6g zöldspárga5 kcal
-
7.8g bacon31 kcal
-
12g újhagyma2 kcal
-
6.5g camembert sajt20 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
6.5g főzőtejszín9 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
101
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1075.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 236.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 575 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1064 micro
Összesen
386
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 67.9 g
Zsír
-
Összesen 106.7 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 589 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4303.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 763 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 1243 mg
-
Nátrium 1988 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 944.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 831 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 386 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 412 micro
-
Kolin: 481 mg
-
Retinol - A vitamin: 637 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 2300 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4256 micro
Összesen
1535
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg újkrumpli
-
50 dkg zöldspárga
-
12 dkg bacon
-
2 db újhagyma
-
2 db tojás
-
1 dl főzőtejszín
-
2 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
zöldfűszer ízlés szerint
Elkészítés
- A sütőt begyújtjuk. Az újkrumplit alaposan megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, fűszerezzük, olívaolajat öntünk rá és betoljuk a sütőbe kb 20 percre - az a jó, ha nem sül még meg, csak megpuhul.
- Az újhagymát felkarikázzuk, a bacon-t felkockázzuk, és a kanálnyi vajon megpirítjuk őket - ezt sem kell teljesen megsütni, elég ha megpirult.
- A spárgát megmossuk, a fás részét levágjuk (én lepattintani szoktam), és enyhén sós vízben pár perc alatt roppanósra pároljuk, majd kisujjnyira vágjuk. A tetejére meghagyhatjuk a fejüket, jól mutat.
- A tojásokat a tejszínnel összehabarjuk, hogy nagyjából egyneműek legyenek, fűszerezzük, és összekeverjük két evőkanálnyi visszamaradt zsírral, ami a bacon és a hagyma után maradt.
- A camembert-et is apró kockákra vágjuk.
- A sült krumplit jénai tepsibe öntjük, még kicsit fűszerezzük, ha kell. Hozzákeverjük a bacont-újhagymát, a kisujjnyira vágott spárgát, és a camembert-t.
- Ráöntjük a tejszínes-tojásos keveréket, majd megszórjuk a spárgafejekkel.
- A sütőben megsütjük.
- Kivesszük a sütőből, és ha ennyire sajtosak vagyunk, megszórjuk reszelt sajttal, majd fedő alatt pár perc alatt ráolvasztjuk.
- Még melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7341
- Feltöltés dátuma: 2012. május 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsófi.M
39 recept
Ennek az ételnek az alapváltozatát, spárga nélkül egyszer egy francia csereúton ettem - valószínűleg semmi konkrét gyökere nincs a francia konyhában, csak ott éppen akkor ez került az asztalra. A camembert benne a legjobb, és gyakorlatilag a lényeg is az újkrumplival, bár ebben a formában a spárgával együtt viszik a prímet. Most úgy jutott eszembe, hogy végre van újkrumpli, és ugyanott találtam szép szál spárgákat is, szóval gondoltam, újra elkészítem.