r
Nosalty Logó

Spárgás-újkrumplis egytál camembert-rel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsófi.M
Spárgás-újkrumplis egytál camembert-rel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1535 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 386 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4303.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1243 mg
  • Nátrium
    1988 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    944.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    386 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    637 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2300 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4256 micro
Összesen 1535 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk. Az újkrumplit alaposan megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, fűszerezzük, olívaolajat öntünk rá és betoljuk a sütőbe kb 20 percre - az a jó, ha nem sül még meg, csak megpuhul.
  2. Az újhagymát felkarikázzuk, a bacon-t felkockázzuk, és a kanálnyi vajon megpirítjuk őket - ezt sem kell teljesen megsütni, elég ha megpirult.
  3. A spárgát megmossuk, a fás részét levágjuk (én lepattintani szoktam), és enyhén sós vízben pár perc alatt roppanósra pároljuk, majd kisujjnyira vágjuk. A tetejére meghagyhatjuk a fejüket, jól mutat.
  4. A tojásokat a tejszínnel összehabarjuk, hogy nagyjából egyneműek legyenek, fűszerezzük, és összekeverjük két evőkanálnyi visszamaradt zsírral, ami a bacon és a hagyma után maradt.
  5. A camembert-et is apró kockákra vágjuk.
  6. A sült krumplit jénai tepsibe öntjük, még kicsit fűszerezzük, ha kell. Hozzákeverjük a bacont-újhagymát, a kisujjnyira vágott spárgát, és a camembert-t.
  7. Ráöntjük a tejszínes-tojásos keveréket, majd megszórjuk a spárgafejekkel.
  8. A sütőben megsütjük.
  9. Kivesszük a sütőből, és ha ennyire sajtosak vagyunk, megszórjuk reszelt sajttal, majd fedő alatt pár perc alatt ráolvasztjuk.
  10. Még melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7341
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-újkrumplis egytál camembert-rel
Zsófi.M 39 recept

Ennek az ételnek az alapváltozatát, spárga nélkül egyszer egy francia csereúton ettem - valószínűleg semmi konkrét gyökere nincs a francia konyhában, csak ott éppen akkor ez került az asztalra. A camembert benne a legjobb, és gyakorlatilag a lényeg is az újkrumplival, bár ebben a formában a spárgával együtt viszik a prímet. Most úgy jutott eszembe, hogy végre van újkrumpli, és ugyanott találtam szép szál spárgákat is, szóval gondoltam, újra elkészítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...