r
Nosalty Logó

Spárgás tészta Piros konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Piros
Spárgás tészta Piros konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 572 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    115.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2701.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    744.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1651 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2533 micro
Összesen 2281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát előkészítjük: megmossuk, és a szára alsó részéből letörünk annyit, ameddig a fásabb rész tart. Ezt ahogy hajlítja az ember lehet érezni: pont ott fog letörni az alsó 2-3 cm, ahol kell. Ezután 3-4 cm-s darabokra felvágjuk.
  2. Kevés vajon, majd hozzáadott vízzel a spárgát ételízesítővel, sóval és cukorral megpároljuk.
  3. A szalonnát megpirítjuk, ezen a ponton lehet hozzátenni esetleg 10 dkg krémsajtot, kék sajtot, camembert-t szétdarabolva.
  4. Hozzátesszük a megpárolt spárgát. Megszórjuk kb. 2 evőkanál liszttel.
  5. Ráöntjük a tejszínt, majd ahogy kezd besűrűsödni annyi tejet, hogy a szósz elég folyós maradjon (a penne eléggé beszívja a szószt, ezért nem érdemes nagyon sűrűre csinálni).
  6. Kifőzzük a tésztát. Rákanalazzuk a spárgás szószt, a tetejére a parmezán sajtból késsel forgácsokat faragunk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3432
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 08.

Ajánló

Rendkívül gyors, egyszerű, mégis "elegáns" recept a spárga tavaszi ízével!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Éljen a spárga szezon!!! Korábban azt gondoltam, a spárga valami nagyon különleges bánásmódot igénylő, extra eledel, de ma már látom, hogy a legegyszerűbben elkészíthető ételek különleges alapanyaga.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...