r
Nosalty Logó

Spárgás tejszínes tavaszi gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spárgás tejszínes tavaszi gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1530 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1250.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    640 micro
  • β-karotin
    2431 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1909 micro
Összesen 384 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5000.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    3417 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1306.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    313 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    347 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    2560 micro
  • β-karotin
    9724 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7635 micro
Összesen 1530 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A zöld spárgát lesikáljuk, a fehéret vékonyan megtisztítjuk, 3-4 centis darabokra vágjuk, pár percre forró vízbe dobjuk. A karalábét csíkokra, a sárgarépát kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk.
  2. Egy edénybe pakoljuk a hagymákat, ráolvasztjuk a vajat, pár percig kevergetve sütögetjük. Hozzáadjuk a fűszereket, egy kevés sót, római köményt, tárkonyt, és megszórjuk őrölt chilipehellyel, ennek hiányában bármilyen bors megteszi.
  3. Rádobáljuk a zöldségeket, pár percig folyamatosan kevergetjük. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük, 5 percig fedő alatt pároljuk. Ez idő alatt feltesszük a vizet forrni, ha felforrt, kevés sót teszünk bele, majd belerakjuk a gnocchit. (Én idő hiányában boltit használtam, fél kg-os kiszerelést, pár perc alatt feljönnek a víz tetejére, és le is lehet szűrni. Természetesen házi gnocchival még finomabb.)
  4. Ha kicsit puhultak a zöldségek, rájuk öntjük a főzőtejszínt, és rákanalazzuk a tejfölt, ezzel még 5-10 percig fedő alatt tovább puhítjuk őket.
  5. Ha minden zöldség megpuhult, belekeverjük a készre főzött gnocchit, hogy újra átmelegedjen.
  6. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4044
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ajándékba kaptam két csomag spárgát, nem tudtam mit kezdjek vele. A hűtő teli volt friss, tavaszi zöldekkel, így jött létre ez az étel. Egyedül az újhagymát hiányolom belőle, de majd legközelebb.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...