Spárgás tejszínes tavaszi gnocchi
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g fehér spárga18 kcal
-
125g zöldspárga18 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
125g gnocchi198 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
384
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g fehér spárga70 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
480g karalábé96 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
500g gnocchi790 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
1530
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
20.7g fehér spárga3 kcal
-
20.7g zöldspárga3 kcal
-
19.9g karalábé4 kcal
-
3.3g sárgarépa1 kcal
-
4.1g zöldborsó3 kcal
-
20.7g gnocchi33 kcal
-
4.1g főzőtejszín5 kcal
-
1.7g tejföl3 kcal
-
0.8g margarin6 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
62
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1250.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 854 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 326.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 640 micro
-
β-karotin 2431 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1909 micro
Összesen
384
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 47.9 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5000.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 478 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 819 mg
-
Nátrium 3417 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 256.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1306.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1216 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 313 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 347 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 521 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 2560 micro
-
β-karotin 9724 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 7635 micro
Összesen
1530
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 106 micro
-
β-karotin 402 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 316 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg fehér spárga
-
50 dkg zöldspárga
-
2 közepes db karalábé
-
1 közepes db sárgarépa
-
50 dkg gnocchi
-
100 ml főzőtejszín
-
2 ek tejföl
-
2 ek margarin
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
római kömény ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk. A zöld spárgát lesikáljuk, a fehéret vékonyan megtisztítjuk, 3-4 centis darabokra vágjuk, pár percre forró vízbe dobjuk. A karalábét csíkokra, a sárgarépát kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk.
- Egy edénybe pakoljuk a hagymákat, ráolvasztjuk a vajat, pár percig kevergetve sütögetjük. Hozzáadjuk a fűszereket, egy kevés sót, római köményt, tárkonyt, és megszórjuk őrölt chilipehellyel, ennek hiányában bármilyen bors megteszi.
- Rádobáljuk a zöldségeket, pár percig folyamatosan kevergetjük. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük, 5 percig fedő alatt pároljuk. Ez idő alatt feltesszük a vizet forrni, ha felforrt, kevés sót teszünk bele, majd belerakjuk a gnocchit. (Én idő hiányában boltit használtam, fél kg-os kiszerelést, pár perc alatt feljönnek a víz tetejére, és le is lehet szűrni. Természetesen házi gnocchival még finomabb.)
- Ha kicsit puhultak a zöldségek, rájuk öntjük a főzőtejszínt, és rákanalazzuk a tejfölt, ezzel még 5-10 percig fedő alatt tovább puhítjuk őket.
- Ha minden zöldség megpuhult, belekeverjük a készre főzött gnocchit, hogy újra átmelegedjen.
- Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4046
- Feltöltés dátuma: 2013. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ajándékba kaptam két csomag spárgát, nem tudtam mit kezdjek vele. A hűtő teli volt friss, tavaszi zöldekkel, így jött létre ez az étel. Egyedül az újhagymát hiányolom belőle, de majd legközelebb.:)