r
Nosalty Logó

Spárgás-sonkás párnák

Gonoszka1
Spárgás-sonkás párnák
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

491
Kalória
15.2g
Fehérje
38.3g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
52.3g
Víz
64.7g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1965 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 491 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2921.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    2103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    153.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    209.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    415 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1633 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2242 micro
Összesen 1965 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk alaposan, a fás részeit levágjuk. Feldaraboljuk kb. 0,5 centis darabkákra. Annyi vízben, amennyi éppen ellepi, a porcukorral, a citromlével és egy nagy csipet sóval forrástól számítva kb. 3 percig főzzük.
  2. Közben a sonkát pici kockákra vágjuk, vagy ledaráljuk. A sajtot lereszeljük. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
  3. Mindent egy tálba teszünk, hozzáadjuk a tejfölt. Ha a spárga főzési ideje letelt, lecsöpögtetjük, és a sonkás-sajtos masszához adjuk. Picit sózzuk (de óvatosan, mert a sajt és a sonka sós).
  4. A tojást felütjük egy tálkába. Villával kicsit felverjük, és a felét a spárgás töltelékhez adjuk.
  5. A leveles tésztát kitekerjük, kockákra vágjuk. A kockák egyik felére teszünk a töltelékből, és a másik felét ráhajtjuk. A tészta széleit összenyomkodjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a párnákat, és a felvert maradék tojással lekenjük őket.
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15-20 percig sütjük. Melegen, langyosan, hidegen, egyaránt nagyon finom!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x38

Nagyon finom töltött tészta. Vendégvárónak is nagyon jó. Az általam felhasznált hozzávalókkal az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 275 kalória van.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...