Spárgás-serrano sonkás frittata
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
138g tojás173 kcal
-
125g zöldspárga18 kcal
-
13g serrano sonka17 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
310
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
550g tojás692 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
50g serrano sonka68 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1238
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
46.8g tojás59 kcal
-
42.6g zöldspárga6 kcal
-
4.3g serrano sonka6 kcal
-
4.3g parmezán sajt17 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
106
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 467 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1302.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 372 mg
-
Nátrium 613 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 177.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 371 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 401 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1230 micro
Összesen
310
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.9 g
Zsír
-
Összesen 85.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1869 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5211.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 947 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 1487 mg
-
Nátrium 2452 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 709.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1011 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 406 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 413 micro
-
Kolin: 1486 mg
-
Retinol - A vitamin: 875 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1605 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4920 micro
Összesen
1238
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 419 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy keverőtálba feltörjük a tojásokat, majd sózzuk és borsozzuk, reszelünk bele parmezánt, és villával alaposan felverjük az egészet.
- Egy serpenyőt kikenünk olajjal és felhevítjük, majd 3-4 perc alatt átforgatjuk benne a spárgáinkat, hogy egy kicsit megpirítsuk őket, de még zsengék maradjanak.
- Ezután mehetnek mellé a sonkaszeletek, majd öntsük fel az egészet a tojásalapunkkal. Közepes hőfokon sütjük lefedve néhány percig.
- Amikor azt látjuk, hogy már kellően megsült az alja, akkor akár egy tányér segítségével megfordítjuk a tojáslepényt, és átsütjük a másik oldalát is, de akár a sütőben is rásüthetünk a tökéletes végeredményért. Ezt a lépést ki is hagyhatjuk, ha szeretnék inkább szaftosabban fogyasztani a frittatánkat, így a felső oldala lágyabb maradhat.
- Ha nem serpenyőben készítenénk, akkor dobjunk mindent egy olajjal kikent tepsibe, irány a sütő! 200 fokon 10 perc alatt készre sül.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2690
- Feltöltés dátuma: 2021. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
182 recept
Ami a franciáknak az omlett, az az olaszoknak a frittata. Megjelenésre a francia elegánsabb és letisztultabb, míg az olasz jóval rusztikusabb, így az alapanyagokat is bátrabban variálhatjuk. A spárga egyik legizgalmasabb felhasználása lehet így egy kiadós reggeli fogásként, a serrano sonka akár ki is hagyható, ha húsmentesen fogyasztanánk. Az olasz frittatát hagyományosan öntöttvas serpenyőben készítik, a sütést a tűzhelyen kezdik, majd a sütőben fejezik be.