r
Nosalty Logó

Spárgás-serrano sonkás frittata

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Hering András
Spárgás-serrano sonkás frittata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1238 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 310 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1869 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5211.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1487 mg
  • Nátrium
    2452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1011 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    406 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    1486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    875 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1605 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4920 micro
Összesen 1238 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy keverőtálba feltörjük a tojásokat, majd sózzuk és borsozzuk, reszelünk bele parmezánt, és villával alaposan felverjük az egészet.
  2. Egy serpenyőt kikenünk olajjal és felhevítjük, majd 3-4 perc alatt átforgatjuk benne a spárgáinkat, hogy egy kicsit megpirítsuk őket, de még zsengék maradjanak.
  3. Ezután mehetnek mellé a sonkaszeletek, majd öntsük fel az egészet a tojásalapunkkal. Közepes hőfokon sütjük lefedve néhány percig.
  4. Amikor azt látjuk, hogy már kellően megsült az alja, akkor akár egy tányér segítségével megfordítjuk a tojáslepényt, és átsütjük a másik oldalát is, de akár a sütőben is rásüthetünk a tökéletes végeredményért. Ezt a lépést ki is hagyhatjuk, ha szeretnék inkább szaftosabban fogyasztani a frittatánkat, így a felső oldala lágyabb maradhat.
  5. Ha nem serpenyőben készítenénk, akkor dobjunk mindent egy olajjal kikent tepsibe, irány a sütő! 200 fokon 10 perc alatt készre sül.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2690
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-serrano sonkás frittata
Hering András 182 recept

Ami a franciáknak az omlett, az az olaszoknak a frittata. Megjelenésre a francia elegánsabb és letisztultabb, míg az olasz jóval rusztikusabb, így az alapanyagokat is bátrabban variálhatjuk. A spárga egyik legizgalmasabb felhasználása lehet így egy kiadós reggeli fogásként, a serrano sonka akár ki is hagyható, ha húsmentesen fogyasztanánk. Az olasz frittatát hagyományosan öntöttvas serpenyőben készítik, a sütést a tűzhelyen kezdik, majd a sütőben fejezik be.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...