Spárgás rizottó 2.
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g zöldspárga18 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
75g rizottó rizs269 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
250g csirke alaplé18 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
496
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
300g rizottó rizs1074 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
1000g csirke alaplé70 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1981
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
21.2g zöldspárga3 kcal
-
8.5g póréhagyma2 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
12.7g rizottó rizs45 kcal
-
8.5g fehérbor7 kcal
-
42.4g csirke alaplé3 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
4.2g parmezán sajt17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
84
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1862.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 352 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 1110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 170.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1198 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1665 micro
Összesen
496
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 65.7 g
Zsír
-
Összesen 43.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7448.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 1409 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 229 mg
-
Foszfor 1254 mg
-
Nátrium 4438 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 274.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 682.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 602 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 937 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1009 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 4792 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6659 micro
Összesen
1981
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 282 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldspárga
-
1 közepes db póréhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
30 dkg rizottó rizs
-
1 l csirke alaplé
-
1 csokor petrezselyem
-
10 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- A megtisztított spárgát 3 cm-es darabokra vágjuk és sós vízben 10 percig főzzük. A vízhez tegyünk 1 csapott teáskanál cukrot. Főzés után szűrjük le.
- Serpenyőbe olívaolajt teszünk, a póréhagymát megfuttatjuk, majd a lecsepegtetett spárgával tovább sütjük.
- Hozzátesszük a megmosott rizst, amit kevergetés mellett 3-4 percig sütünk.
- Hozzáadjuk a bort, majd sűrű kevergetés mellett lefedve főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Amikor elfőtte a levét, akkor a húslevest kis adagokban hozzáöntjük, és kevergetés mellett, lefedve addig főzzük, míg a rizs meg nem fő.
- Belekeverjük a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselymet, tálaljuk.
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 36359
- Feltöltés dátuma: 2008. május 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Korábban jeleztem a spárgaszezon kezdetét, így a témában még jelentkezem.