r
Nosalty Logó

Spárgás rizottó 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Spárgás rizottó 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1981 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1862.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    1110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1665 micro
Összesen 496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7448.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1409 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    4438 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    937 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1009 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    4792 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6659 micro
Összesen 1981 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított spárgát 3 cm-es darabokra vágjuk és sós vízben 10 percig főzzük. A vízhez tegyünk 1 csapott teáskanál cukrot. Főzés után szűrjük le.
  2. Serpenyőbe olívaolajt teszünk, a póréhagymát megfuttatjuk, majd a lecsepegtetett spárgával tovább sütjük.
  3. Hozzátesszük a megmosott rizst, amit kevergetés mellett 3-4 percig sütünk.
  4. Hozzáadjuk a bort, majd sűrű kevergetés mellett lefedve főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Amikor elfőtte a levét, akkor a húslevest kis adagokban hozzáöntjük, és kevergetés mellett, lefedve addig főzzük, míg a rizs meg nem fő.
  5. Belekeverjük a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselymet, tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 36359
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Korábban jeleztem a spárgaszezon kezdetét, így a témában még jelentkezem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...