r
Nosalty Logó

Spárgás omlett 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Spárgás omlett 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1800.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1928 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3444 micro
Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1800.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1928 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3444 micro
Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk és kb. 1 cm-es darabokra felvágjuk.
  2. A fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet ugyancsak felaprítjuk .
  3. Egy serpenyőbe beletesszük az olívaolajat, a vizet és a feldarabolt spárgát. Megsózzuk és fedő alatt, lassú tűzön kb. 5 perc alatt puhára pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a fokhagymát és jól átkeverjük, hogy a folyadék elpárologjon alóla.
  5. Hozzáadjuk a vajat, majd amikor az elolvadt, ráöntjük a tejszínhabbal és petrezselyemzölddelfelvert tojásokat.
  6. Lassú tűzön sütjük. Nem keverjük, inkább a serpenyőt rázogatjuk.
  7. Még melegen sajtot reszelünk rá és tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10820
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás omlett 2.
ze(n)derta 188 recept

Nagyon gyorsan elkészíthető reggeli, vagy vacsora, de egy nagy adag salátával és pirítóssal ebédnek sem kutya!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...