Spárgás-baconös tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
43g bacon167 kcal
-
125g zöldspárga18 kcal
-
125g fusilli tészta464 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
75g tej42 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
Összesen
842
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
170g bacon668 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
500g fusilli tészta1855 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
Összesen
3364
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
9.3g bacon37 kcal
-
27.4g zöldspárga4 kcal
-
27.4g fusilli tészta101 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
16.4g tej9 kcal
-
5.5g főzőtejszín7 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.9g zöldborsó9 kcal
Összesen
184
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1213.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 440 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 175.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 634 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1884 micro
Összesen
842
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.4 g
Zsír
-
Összesen 112.4 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4852.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 375 mg
-
Kálcium 709 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 419 mg
-
Foszfor 1759 mg
-
Nátrium 1538 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 455 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 701.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 516 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 199 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1509 micro
-
Kolin: 297 mg
-
Retinol - A vitamin: 302 micro
-
α-karotin 74 micro
-
β-karotin 2536 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7534 micro
Összesen
3364
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 412 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
-
10 szelet bacon
-
500 g fusilli tészta
-
2 ek vaj
-
1 dl főzőtejszín
-
2 teáskanál tárkony
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 250 fokra, helyezzük a rácsot a sütő közepére.
- A baconszeleteket egy olívaolajjal kikent tepsire helyezzük. Süssük addig, amíg a szélei kezdenek ropogósak lenni, körülbelül 6 percig. Közben egy nagy fazék vizet felforralunk.
- Vegyük ki a tepsit a sütőből, és egy fogó segítségével fordítsuk meg a baconszeleteket, és helyezzük őket egymás mellé, hogy a tepsi nagyobb része felszabaduljon. Tegyük az ujjnyi nagyságú spárgadarabokat a tepsi üres harmadára. Dobjuk őket a kiolvasztott szalonnazsírba, ízesítsük sóval, és rendezzük el őket. Süssük addig, amíg a szalonna nagyon ropogós, a spárga pedig sötétzöld (enyhén ráncos) nem lesz, nagyjából 7-8 perc alatt.
- Vegyük ki a tepsit a sütőből, és tegyük át a bacont egy papírtörlővel bélelt tányérra, hogy lecsepegjen. A spárgát a tepsiben hagyjuk. Amíg a spárga tovább sül, főzzük ki a tésztát.
- Adjuk hozzá a tésztát a vízhez, mérsékeljük a hőt közepesen magasra, és főzzük puhára 11-13 perc alatt. A tésztát leszűrjük, és az üres edényt közepes lángon visszatesszük a hőforrásunkra.
- A vajat felolvasztjuk az edényben, majd hozzáadjuk a tárkonyt. Keverjük hozzá a lisztet, és hagyjuk pirulni folyamatos kevergetés közben, amíg kissé sötétebb színű és diós illatú nem lesz, 2-3 percig. Lassan keverjük hozzá a tejet és a tejszínt. Emeljük fel a hőt közepesre, és forraljuk fel a keveréket, miközben sűrűsödik, 2-4 percig kevergetve. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a borsót, (keverjük bele, hogy ha mirelit borsóval dolgozunk, hogy felolvadjon, vagy ha friss, főzzük meg a szószban). Amikor a borsó megpuhult, vegyük le az edényt a tűzről.
- Adjuk hozzá a tésztát és a spárgát a meleg szószhoz. A szalonnát morzsoljuk apró darabokra az edénybe, és keverjük össze, hogy mindent bevonjon a szósszal. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4483
- Feltöltés dátuma: 2024. április 07.
Ajánló
A maradék légmentesen záródó edényben hűtőszekrényben legfeljebb 4 napig tárolható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
189 recept
A spárga, a tejszín és a tészta kombinációja gyakori a tavaszi menüsoron Olaszországban. Ezt a változatot a tárkony írja felül, ami olyan parfümszerű illatot áraszt, amely az étel minden eleméből a legjobb ízeket hozza ki.