r
Nosalty Logó

Spárgaleves vajgaluskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mari
Spárgaleves vajgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 1502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A vajgaluskához

Összesen 137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3727.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    2007 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1000 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    853 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1732 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2752 micro
Összesen 1502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A vajgaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A spárgafejeket levágjuk, a spárgát meghámozzuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és a vajon megpirítjuk.
  3. Rátesszük a 2-3 cm-re feldarabolt spárgát, az aprított petrezselymet, hintsük meg liszttel.
  4. Öntsük fel az elkészített alaplével (kockából leves), sózzuk, borsozzuk. A spárga kb. 15 perc alatt megpuhul. (Az alaplé kb. 1 l a kockából.)
  5. Tegyük bele a spárgafejeket és a vajgaluskát. Kb. 5 perc múlva vegyük le a tűzhelyről, tegyük bele a tejszínt, keverjük össze, és rottyantsuk fel.
  6. A vajgaluskához 1 db tojást felverünk, csipetnyi sót teszünk bele, és annyi lisztet, amennyit felvesz (kb 4-5 kanál), jól összedolgozzuk.
  7. Először villával keverjük, amikor már keményebb, akkor a kezünkkel dolgozzuk készre. Mikor már csomómentes, 2 tk vajat vagy margarint keverünk a kész masszához. Az állaga ilyenkor már félkemény, nem folyik és nem kemény.
  8. Kávéskanállal beleszaggatjuk a levesbe, kb. 5 perc alatt kész.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18458
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a spárgát, minden formájában. Levesből viszont spárgakrémlevesekkel találkoztam. Ebben a levesben viszont darabosan lehet élvezni a spárgát, mivel nem turmixolom össze. A vajgaluska pedig feldobja a levest, és még laktatóbbá teszi. Színesíteni még lehet karikára vágott sárgarépával. JÓ ÉTVÁGYAT!

Hozzávalók

A leveshez

A vajgaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...