Spárgaleves vajgaluskával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
mari
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leveshez
-
83g fehér spárga12 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g leveskocka6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
8g sajt29 kcal
A vajgaluskához
-
9g tojás12 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g vaj17 kcal
Összesen
251
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leveshez
-
500g fehér spárga70 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
50g sajt176 kcal
A vajgaluskához
-
55g tojás69 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
1502
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leveshez
-
46.3g fehér spárga6 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
18.5g főzőtejszín24 kcal
-
8.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.9g leveskocka3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
4.6g sajt16 kcal
A vajgaluskához
-
5.1g tojás6 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
Összesen
137
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 621.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 107.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 459 micro
Összesen
251
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45.1 g
Zsír
-
Összesen 97.5 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 449 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3727.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 701 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 806 mg
-
Nátrium 2007 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 643.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1000 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 853 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1732 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2752 micro
Összesen
1502
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
50 dkg fehér spárga
-
5 dkg finomliszt
-
5 dkg vaj
-
200 ml főzőtejszín
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 db leveskocka
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
A vajgaluskához
Elkészítés
A leveshez
- A spárgafejeket levágjuk, a spárgát meghámozzuk.
- A hagymát apróra vágjuk, és a vajon megpirítjuk.
- Rátesszük a 2-3 cm-re feldarabolt spárgát, az aprított petrezselymet, hintsük meg liszttel.
- Öntsük fel az elkészített alaplével (kockából leves), sózzuk, borsozzuk. A spárga kb. 15 perc alatt megpuhul. (Az alaplé kb. 1 l a kockából.)
- Tegyük bele a spárgafejeket és a vajgaluskát. Kb. 5 perc múlva vegyük le a tűzhelyről, tegyük bele a tejszínt, keverjük össze, és rottyantsuk fel.
- A vajgaluskához 1 db tojást felverünk, csipetnyi sót teszünk bele, és annyi lisztet, amennyit felvesz (kb 4-5 kanál), jól összedolgozzuk.
- Először villával keverjük, amikor már keményebb, akkor a kezünkkel dolgozzuk készre. Mikor már csomómentes, 2 tk vajat vagy margarint keverünk a kész masszához. Az állaga ilyenkor már félkemény, nem folyik és nem kemény.
- Kávéskanállal beleszaggatjuk a levesbe, kb. 5 perc alatt kész.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 18458
- Feltöltés dátuma: 2013. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
mari
11 recept
Nagyon szeretjük a spárgát, minden formájában. Levesből viszont spárgakrémlevesekkel találkoztam. Ebben a levesben viszont darabosan lehet élvezni a spárgát, mivel nem turmixolom össze. A vajgaluska pedig feldobja a levest, és még laktatóbbá teszi. Színesíteni még lehet karikára vágott sárgarépával. JÓ ÉTVÁGYAT!