r
Nosalty Logó

Spárgaleves Hollandiából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Majam
Spárgaleves Hollandiából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a leveshez

a tálaláshoz

Összesen 238 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a leveshez

a tálaláshoz

Összesen 950 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a leveshez

a tálaláshoz

Összesen 41 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    985 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    484 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1203 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1772 micro
Összesen 238 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5209 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    3941 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1936.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    901 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    929 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    4814 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7088 micro
Összesen 950 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 41 kcal

Hozzávalók

a leveshez

a tálaláshoz

Elkészítés

a leveshez

  1. A spárgát megmossuk, megpucoljuk, a végét levágjuk. A lepucolt, levágott részeket egy fazékba tesszük, mellédobjuk a leveskockát, és felöntjük a vízzel. Forrástól számítva 20 percig főzzük. Majd a lét leszűrjük.
  2. A póréhagymát megmossuk, a zöld részét levágjuk, és a fehér részét felszeleteljük. A vajon 5 percig pirítjuk, majd a liszttel még 2 percig, és felöntjük a leszűrt lével. Forrástól számított 5 percig főzzük. Az idő leteltével beleöntjük a tejszínt, és botmixerrel pépesítjük.
  3. A 2 cm-es darabokra vágott spárgát beledobjuk a levesbe, és forrástól számítva 10 percig főzzük lassú tűzön, amíg elkészül.

a tálaláshoz

  1. Két tojást keményre főzünk, és villával összetörjük.
  2. A sonkát eldaraboljuk, és a leves mellé szervírozzuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8992
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vágytam egy jó spárgalevesre. Amikor ezzel a recepttel találkoztam, egyből megtetszett a hozzávalók alapján. Valahogy így képzeltem a spárgalevest.

Hozzávalók

a leveshez

a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...