r
Nosalty Logó

Spárgakrémleves Kornél konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Spárgakrémleves Kornél konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1069 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    870 micro
Összesen 268 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3895.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    3252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2379 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3479 micro
Összesen 1069 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is tisztítsuk meg a spárgát. Kezünkbe véve a szára tövénél óvatosan hajlítsuk meg, a fás részénél el fog törni. A zsengébb, hosszabbik részét tegyük félre, a letört, fás részt eldobhatjuk. Ha minden egyes darabbal végeztünk, akkor hámozzuk meg a spárgákat úgy, hogy a szár tetején lévő virág része megmaradjon.
  2. Öblítsük át tiszta vízzel, majd a virágrészeket késsel vágjuk le, és tegyük egy edénybe. A szárrészeket vágjuk apró, kb. 1 cm széles darabokra.
  3. Lábasban olvasszuk meg a vaj felét, adjunk hozzá olívaolajat, hogy ne égjen le, majd a spárgadarabokat pároljuk át. Ízesítsük közben sóval és borssal. Pár perc párolás elteltével öntsük fel az alaplével, és főzzük puhára a spárgát. Ha kész, botmixerrel turmixoljuk át, hogy sima levet kapjunk.
  4. Tegyük vissza a lángra, amikor felforrt, adjuk hozzá a virágokat, és kb. két-három percig főzzük, hogy ne puhuljanak meg túlságosan, maradjanak ressek (azaz roppanósak). A főzés befejezése előtt kevés tejszínnel és a maradék vajjal tegyük bársonyossá a levest.
  5. Tálaljuk forrón, azonnal.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1532
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 23.

Ajánló

Levesbetétként én a spárgavirágokat használtam fel, de természetesen használhatunk croutont is, illetőleg krémlevesekhez ajánlott készítményeket. Ezt mindenki döntse el a saját ízlése szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgakrémleves Kornél konyhájából
Kornél 167 recept

Nincs különösebb story, május környékén spárgaszezon van, és ez a növényünk meglehetősen sokoldalúan elkészíthető. Ez a leves mindössze egy a sok közül, viszont elkészítése egyszerű, íze pedig kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...