Spárga "tortácskák"
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
440
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
879
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
63.8g zöldspárga9 kcal
-
2.6g vaj18 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
19.1g főzőtejszín25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.4g parmezán sajt25 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
Összesen
112
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1260 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 437 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 350 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 240.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 854 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1355 micro
Összesen
440
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.8 g
Zsír
-
Összesen 63.3 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 377 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2520 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 875 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 790 mg
-
Nátrium 700 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 481.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 691 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 151 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 545 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 1709 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2709 micro
Összesen
879
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 346 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
-
500 g zöldspárga
-
2 dkg vaj
-
3 csapott ek finomliszt
-
1.5 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg parmezán sajt
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
- Gratin mártást készítünk az itt leírt módon, de csak tejszínnel és parmezánt teszünk bele ementáli helyett. Ha nagyon sűrű lenne (szinte egy "tömbbe" áll össze, pici tejjel hígítsuk, de jó sűrű legyen!)
- A spárgákattisztítjuk, majd afejüket kb. 3-4 cm magasságban levájuk, ugyanis ehhezaz ételhez most csak szárukat használjuk fel.
- A szuffléformák méretétől függő darabokra vágjuk a spárgát. (Kb. 3-4 darabba vágjuk)
- A szuffléformákat kivajazzuk és körberakjuk a spárgákkal (az oldalát és az alját). Ha marad még spárgánk, azt vágjuk fel apró pici darabokra és dobjuk bele az "üregbe". Kanalazzuk rá a gratin mártást és előmelegített sütőben kb. fél óráig süssük.
- Fejjel lefelé tányérra borítjuk, kissé hűlni hagyjuk. Elvileg a saját súlyánál fogva kijön a formából.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7304
- Feltöltés dátuma: 2010. május 11.
Ajánló
Köretnek egy szelet grillezett lazac vagy akár csirkemell mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Opció a spárga-édeskömény salátából visszamaradt szárak "hasznosítására".