Spárga sonkával, parmezánnal és hollandi mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sienne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 42% Zsír
-
167g fehér spárga23 kcal
-
50g gépsonka69 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
154g hollandi mártás862 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1067
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 42% Zsír
-
500g fehér spárga70 kcal
-
150g gépsonka207 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
463g hollandi mártás2585 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3201
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 42% Zsír
-
42.3g fehér spárga6 kcal
-
12.7g gépsonka18 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
39.1g hollandi mártás219 kcal
-
4.2g parmezán sajt17 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
272
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 104.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1959 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 1520 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 114.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 545 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 828 micro
Összesen
1067
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 58.9 g
Zsír
-
Összesen 312.6 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5877.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 681 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 534 mg
-
Nátrium 4559 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 344.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 148 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1636 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2485 micro
Összesen
3201
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 497 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg fehér spárga
-
2 dkg vaj
-
2.5 dl hollandi mártás
-
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- A spárgákat meghámozzuk, fás végét levágjuk, a hosszú szálakat félbevágjuk, sós vagy húsleves porral ízesített vízben puhára főzzük. A főzőlevet leöntjük, és hagyjuk lecsepegni. Nem jó, ha sok vizet ereszt a sütőtálon.
- Egy tűzálló tálat kivajazunk, sütőt előmelegítjük kb. 120-150 fokra.
- A gépsonkákat egyenként megkenjük hollandi szósszal, megszórjuk reszelt parmezánnal, és 3-5 szál spárgát ráfektetünk, feltekerjük.
- A tekercseket egymás mellé fektetjük a tálban, meglocsoljuk a maradék szósszal, és a tetejét is megszórjuk a sajttal.
- Sütőbe tesszük kb. 15 percre, de nem kell sütni, csak jól összeforrósítani. Annyira, hogy a reszelt sajt megfolyósodjon, de a sonkák ne piruljanak meg.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4573
- Feltöltés dátuma: 2016. március 20.
Ajánló
Párolt rizzsel, madársalátával, rukkolával kiváló, könnyű, teljes értékű tavaszi főfogás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sienne
16 recept
Gondoltam, hogy a szokásos sonka-spárga-hollandi szósz összeállításból komplett főételt kreálok. Az eredmény eddig mindenkinek nagyon bejött.