r
Nosalty Logó

Spárga serrano sonkával hollandi mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Spárga serrano sonkával hollandi mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2211.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    1783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1682 micro
Összesen 627 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4423.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    3567 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    1800 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3363 micro
Összesen 1253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárga végét elpattintjuk, ott ahol engedi. Megmossuk, a kis zöld leveleket leszedjük.
  2. Mindegyik spárgát belecsavarjuk 1-1 serrano sonkába, és 10-15 perc alatt, egyszer megfordítva sütőben meggrillezzük.
  3. A tojássárgát 1 ek hideg vízzel habosra keverjük egy kisebb nyeles lábosban (mehet kézi mixerrel, akkor jó, ha kis buborékok vannak rajta).
  4. A vajat megolvasztjuk. Jó minőségű vajjal dolgozzunk, ha pedig a végén kis fehér darabok úszkálnak a tetején, azt kanállal távolítsuk el.
  5. Egy nagyobb lábosban melegítsünk vizet gyöngyözésig. Tartsuk fölé a másik lábast, de úgy, hogy az alja ne érjen bele a vízbe. Kézi mixerrel 4-5 percig dolgozzunk rajta, amíg jó vastag nem lesz a tojás. Akkor jó, ha belemártunk egy kanalat, majd megfújjuk a hátoldalát. Ha a krém "hullámai" megmaradnak, készen vagyunk.
  6. Várjuk meg, míg kb. 50 fokosra hűl. Ha nincs hőmérőnk, már bele tudjuk dugni az ujjunkat de nem esik túl jól.
  7. A kicsit kihűlt vajat vékony sugárban belecsurgatjuk, közben folyamatosan verjük a kézi mixerrel. Ha elfogyott a vaj, készen vagyunk. Belecsavarjuk a citromlevet, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  8. Azonnal tálaljuk a spárgával együtt.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12332
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 12.

Ajánló

Könnyű száraz fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha spárgaszezon, akkor hollandi...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...