r
Nosalty Logó

Spárga májjal csavarva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Spárga májjal csavarva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1558.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    874 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4171 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1261 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    1865 micro
Összesen 563 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    149.1 g

Zsír

  • Összesen
    161.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6232.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    2633 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1543.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17117 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    439 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3495 micro
  • Kolin:
    1291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16684 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    5042 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    7461 micro
Összesen 2247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk fel 3-4 l vizet melegedni a spárga főzéséhez. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
  2. A spárgák fás részét távolítsuk el oly módon, hogy a közepénél és a végénél fogva hajlítsuk addig a sípokat, amíg el nem törik. A talpára nem lesz szükség. A zöld spárgákat virágzattal lefelé áztassuk hideg vízbe. A fehér színű spárgák héját egy zöldséghámozóval vékonyan szedjük le.
  3. Amikor felforr a főzővíz, adjuk hozzá az 1 ek sót, 1 ek cukrot, a vajat és a citrom kifacsart levét, majd tegyük a vízbe a spárgákat is. 4 percig főzzük a zöldséget, majd szűrjük le.
  4. A csirkemájakat felezzük, a nagyobbakat harmadoljuk fel, ha látunk rajta epét vagy nagyobb ínt, akkor azt vágjuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg a májakat.
  5. Egy sonkaszelet közepére helyezzünk 4-5 spárgasípot, annak a tetejére egy kis darab májat, majd hajtsuk rá a sonka széleit a májas spárgára, és tegyük egy sütőbe helyezhető edénybe egymás mellé a csomagocskákat. Ekkor még egy kicsit lazának, szétesősnek tűnnek, de ne izguljunk, sütéskor a sonkaszelet össze fogja szorítani őket.
  6. Tegyük a tepsit a sütőbe, és süssük 25 percig.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25×30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1651
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami újfajta spárgás ételre vágytunk... Májjal készítve nem is rossz.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...