Spárga májjal csavarva
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
563
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2247
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 37.3 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 497 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1558.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 635 mg
-
Nátrium 658 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 385.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4279 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 874 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 4171 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 1261 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 1865 micro
Összesen
563
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 149.1 g
Zsír
-
Összesen 161.2 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1988 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6232.4 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 358 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 69 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 2539 mg
-
Nátrium 2633 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1543.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17117 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 84 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 439 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3495 micro
-
Kolin: 1291 mg
-
Retinol - A vitamin: 16684 micro
-
α-karotin 150 micro
-
β-karotin 5042 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 7461 micro
Összesen
2247
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 719 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 701 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 8 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Tegyünk fel 3-4 l vizet melegedni a spárga főzéséhez. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
- A spárgák fás részét távolítsuk el oly módon, hogy a közepénél és a végénél fogva hajlítsuk addig a sípokat, amíg el nem törik. A talpára nem lesz szükség. A zöld spárgákat virágzattal lefelé áztassuk hideg vízbe. A fehér színű spárgák héját egy zöldséghámozóval vékonyan szedjük le.
- Amikor felforr a főzővíz, adjuk hozzá az 1 ek sót, 1 ek cukrot, a vajat és a citrom kifacsart levét, majd tegyük a vízbe a spárgákat is. 4 percig főzzük a zöldséget, majd szűrjük le.
- A csirkemájakat felezzük, a nagyobbakat harmadoljuk fel, ha látunk rajta epét vagy nagyobb ínt, akkor azt vágjuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg a májakat.
- Egy sonkaszelet közepére helyezzünk 4-5 spárgasípot, annak a tetejére egy kis darab májat, majd hajtsuk rá a sonka széleit a májas spárgára, és tegyük egy sütőbe helyezhető edénybe egymás mellé a csomagocskákat. Ekkor még egy kicsit lazának, szétesősnek tűnnek, de ne izguljunk, sütéskor a sonkaszelet össze fogja szorítani őket.
- Tegyük a tepsit a sütőbe, és süssük 25 percig.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 25×30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1651
- Feltöltés dátuma: 2013. május 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Valami újfajta spárgás ételre vágytunk... Májjal készítve nem is rossz.:)