r
Nosalty Logó

Spárga brokkolival és baconnel

NS
Spárga brokkolival és baconnel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

883
Kalória
24.8g
Fehérje
27.1g
Szénhidrát
78.7g
Zsír
478.1g
Víz
173.5g
Koleszterin
11.2g
Élelmi rost
9.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 883 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1765 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1623.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    478.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    517 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    2241 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4951 micro
Összesen 883 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    157.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3247.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    1665 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    956.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1034 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    4481 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9902 micro
Összesen 1765 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, forrásban levő, sós vízben megfőzzük 4-5 perc alatt.
  2. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, a karikázott újhagymát pároljuk, rádobjuk a fás részeitől megtisztított, kétcentisre vágott spárgát, együtt készre pároljuk.
  3. Kiszedjük a spárgát, és a feldarabolt bacont megsütjük ugyanabban a serpenyőben.
  4. A brokkoliról a vizet leöntjük, hozzáadjuk a bacont és a spárgát, sózzuk, borsozzuk, összekavarjuk. Bulgurral tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Szeretem ezeket a hozzávalókat külön-külön, kipróbáltam egyben, fantasztikus lett az eredmény.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...