Spárga bazsalikomos spárgamártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
350g fehér spárga49 kcal
-
4g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
Összesen
294
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
700g fehér spárga98 kcal
-
7g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
30g bazsalikom7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
589
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
83.9g fehér spárga12 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
3.6g bazsalikom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
Összesen
71
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1664.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 1366 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 260.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 352 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 166 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 1622 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2589 micro
Összesen
294
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 52.8 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3329.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 2731 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 520.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 703 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 333 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 429 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 3244 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5178 micro
Összesen
589
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 389 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 621 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
-
700 g fehér spárga
-
1 tk só
-
1 tk cukor
-
1 ek vaj
-
1 ek citromlé
Elkészítés
- A spárgát megmossuk, megtisztítjuk. A hulladékot kb. 1,5 l vízben 30 percig főzzük, a levet egy lábasba szűrjük.
- A levet felfőzzük, hozzáadjuk a vajat. Sóval, borssal, cukorral és a citromlével ízesítjük.
- A spárgák végéből levágunk kb. 3-4-cm-nyit. A spárga rudakat és a darabokat a fövő lébe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb. 15-20 percig főzzük. A rudakat kivesszük és melegen tartjuk.
- A spárga darabokat kihalásszuk a léből, egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a megmosott bazsalikomleveleket, és egy kicsit a főző léből. Botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrű, még egy kis lével hígítjuk, hozzáadjuk a vajat, és botmixerrel még egyszer eldolgozzuk. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
- A spárgát tányérra helyezzük, és a mártással leöntve tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14001
- Feltöltés dátuma: 2013. június 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A mártáshoz a vajat helyettesíthetjük creme fraiche-vel vagy tejszínnel, a bazsalikomot pedig friss tárkonnyal. Én most szűzpecsenyével tálaltam, de tálalhatjuk panírozott szelettel vagy vékonyra szelt füstölt sonkával, és héjában főtt újburgonyával.