r
Nosalty Logó

Spanyolos csípős csirkeszárnyak

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Spanyolos csípős csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2446 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.9 g

Zsír

  • Összesen
    142.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5198.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    3147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1552.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    648 micro
  • β-karotin
    3859 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1603 micro
Összesen 2446 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    590 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. A felszelt hagymákat, fokhagymát és krumplit egy nagyobb tepsibe rakjuk, sózzuk borsozzuk, és összekeverjük. 20 percig sütjük.
  3. Míg sül, felkarikázzuk a kolbászt, sózzuk és borsozzuk a csirkeszárnyakat, és összekeverjük a fűszerpaprikát az oregánóval.
  4. Ha letelt a 20 perc, kivesszük a zöldségeket, hozzáadjuk a paradicsomot (azért csak most, hogy ne süljön teljesen péppé), rátesszük a kolbászkarikákat, összekeverjük, rárakjuk a csirkeszárnyakat, megszórjuk a fűszerkeverékkel, befedjük alufóliával, és újabb 20 percre visszarakjuk a sütőbe.
  5. A második 20 perces sütés után kivesszük a tepsit, óvatosan megdöntjük, és a szafttal amit engedett, meglocsoljuk a szárnyakat, hogy a paprika ne égjen meg. Ezután minden csirkeszárnyra rakunk egy karika zöld csípős paprikát.
  6. 220 fokra csavarjuk a hőfokot, és alufólia alatt 20 perc alatt készre sütjük a szárnyakat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1879
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a csípős ételeket, ezeket a spanyolos csirkeszárnyakat különösen. Ha valaki nem kedveli a csípőset vagy gyerekek is fogyasztják, használjunk nem csípős kolbászt, és az erős paprika karikákat hagyjuk ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...