r
Nosalty Logó

Spanyol hagymás tortilla

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ketteszoli
Spanyol hagymás tortilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1504 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 252 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2622.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    980 mg
  • Retinol - A vitamin:
    676 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 1504 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    108 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben megdinszteljük a felkockázott hagymákat, ha megpuhult sózzuk és borsozzuk. Közben előmelegszik a sütő.
  2. Az újkrumplit vékony karikákra vágjuk, és egy kis olajjal összekeverve, sózva, borsozva az előmelegített sütőbe tesszük fólia alatt kb. 15 percre.
  3. Egy tálban összekeverjük a tojásokat, sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük. Ezután belekeverjük a hagymát és a burgonyát. Nagyobb serpenyőben alacsony lángon 20-25 percig sütjük.
  4. Ha megsült az egyik fele, egy tányérra fordítjuk, majd visszacsúsztatjuk a serpenyőbe megsütni a másik felét is.
  5. Míg sül a másik fele, egy pohár tejfölt kikeverünk egy teáskanál csemegepaprikával, ízlés szerint ketchuppal és petrezselyemzölddel.
  6. Ezt a keveréket elterítjük a tortillán, és a még meleg sütőben kicsit szikkasztjuk.
  7. Tortaszerűen szeletelve, melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3089
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spanyol hagymás tortilla
ketteszoli 2 recept

Az egyik legváltozatosabb ételkategória a spanyol tapas - szinte bármi belefér, és a hispánok bele is teszik. A tapas falatkák mellé jól jöhet egy kicsit kiadósabb ételként ez a hagymás-burgonyás tortilla. (A spanyol tortilla csak nevében mutat hasonlóságot a mexikóival, egyébként teljesen különbözik attól.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...