r
Nosalty Logó

Spanyol fahéjas fánk - Churros

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Spanyol fahéjas fánk - Churros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 2084 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 521 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1517.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 2084 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb edényben mérsékelt tűzön, kevergetve összeforraljuk a tejet, a vajat, a cukrot és a sót.
  2. Mikor a vaj és a cukor felolvadt, beleszórjuk az edénybe a lisztet, és takaréklángon addig kevergetjük fakanállal, amíg pár perc múlva fényes és sűrű masszát nem kapunk, ami elválik az edény falától.
  3. A masszát áttesszük egy nagy keverőtálba, hagyjuk kicsit hűlni, majd robotgéppel egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  4. A sütéshez egy nagy lábosban 4 cm-es rétegben olajat melegítünk (akkor jó a hőmérséklete, ha egy szikkadt kenyérkocka kb. fél perc alatt sül benne aranybarnára).
  5. A meleg olajba csillagcsöves habzsákból kb. 10 cm hosszú csíkokat nyomkodunk a tésztából, amelyeket 2-3 perc alatt aranybarnára sütünk (forgassuk őket, hogy egyenletesen piruljanak).
  6. Szűrőlapáttal szedjük ki a kész fánkokat, papírtörlőn csöpögtessük le, majd még melegen forgassuk őket fahéjas porcukorba.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 873
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 133329
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Délutáni finomságnak készítettük a gyerekekkel. Alakjuk ennek köszönhetően kicsit eltér a szokásostól, mert a fiúk kérésére nem kisebb és tömzsibb csíkokat nyomkodtunk a tésztából, hanem hosszú "kígyókat" :) Míg kisültek a hosszúkás fánkocskák, nekik is elmeséltem, hogy a spanyol juhászok találták ki ennek az édességnek az elődjét: szikkadt kenyérből rudakat vágtak ki, forró olajban megsütötték és megcukrozták. Napjainkban már égetett tésztából készül, és nagyon népszerű a madridi kávéházakban. A recept a Stahl magazin Mediterrán kalandok c. különszámából származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...