Spanyol fahéjas fánk - Churros
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
63g tej35 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
85g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
521
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
250g tej140 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
340g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
2084
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
24.7g tej14 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.9g finomliszt43 kcal
-
21.8g tojás27 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
33.6g napraforgó olaj74 kcal
Összesen
205
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 379.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
521
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.6 g
Zsír
-
Összesen 150.1 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 828 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1517.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 525 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 169.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 652 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 591 mg
-
Retinol - A vitamin: 645 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 995 micro
Összesen
2084
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
-
2.5 dl tej
-
5 dkg vaj
-
1 ek cukor
-
12 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
fahéj ízlés szerint
-
4 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Egy kisebb edényben mérsékelt tűzön, kevergetve összeforraljuk a tejet, a vajat, a cukrot és a sót.
- Mikor a vaj és a cukor felolvadt, beleszórjuk az edénybe a lisztet, és takaréklángon addig kevergetjük fakanállal, amíg pár perc múlva fényes és sűrű masszát nem kapunk, ami elválik az edény falától.
- A masszát áttesszük egy nagy keverőtálba, hagyjuk kicsit hűlni, majd robotgéppel egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
- A sütéshez egy nagy lábosban 4 cm-es rétegben olajat melegítünk (akkor jó a hőmérséklete, ha egy szikkadt kenyérkocka kb. fél perc alatt sül benne aranybarnára).
- A meleg olajba csillagcsöves habzsákból kb. 10 cm hosszú csíkokat nyomkodunk a tésztából, amelyeket 2-3 perc alatt aranybarnára sütünk (forgassuk őket, hogy egyenletesen piruljanak).
- Szűrőlapáttal szedjük ki a kész fánkokat, papírtörlőn csöpögtessük le, majd még melegen forgassuk őket fahéjas porcukorba.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 873
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 133329
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mignon
212 recept
Délutáni finomságnak készítettük a gyerekekkel. Alakjuk ennek köszönhetően kicsit eltér a szokásostól, mert a fiúk kérésére nem kisebb és tömzsibb csíkokat nyomkodtunk a tésztából, hanem hosszú "kígyókat" :) Míg kisültek a hosszúkás fánkocskák, nekik is elmeséltem, hogy a spanyol juhászok találták ki ennek az édességnek az elődjét: szikkadt kenyérből rudakat vágtak ki, forró olajban megsütötték és megcukrozták. Napjainkban már égetett tésztából készül, és nagyon népszerű a madridi kávéházakban. A recept a Stahl magazin Mediterrán kalandok c. különszámából származik.