r
Nosalty Logó

Spaghetti carbonara Imre konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Spaghetti carbonara Imre konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2364 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1528.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 590 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6115 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1321 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1941 mg
  • Nátrium
    2235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    924 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 2364 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk fel jó sok vizet főni, ha felfőtt sózzuk, tegyük bele a tésztát, és főzzük meg. (Ne szétesősre, bár inkább ízlés dolga. Aki szétfőve szereti, olyanra.)
  2. Vágjunk egyenletesen egyforma szeleteket a szalonnából. Süssük ropogósra. Szedjük ki a zsírból.
  3. Keverjük össze a tojásokat a sajtokkal jó alaposan. Használjunk habverőt. Törjünk bele borsot.
  4. Szűrjük le a tésztát, öntsük rá a szalonnazsírt, keverjük össze. Amikor kicsit lehűl (hogy ne rántottás tészta legyen), keverjük össze a tojásos sajttal.
  5. Tálaljuk a ropogós szalonnával, és törjünk még rá borsot.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5060
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 13.

Ajánló

Aki szereti, egy cikk fokhagymát is nyomhat a szalonnazsírba. Azt mondják, hogy az eredetiben nincs fokhagyma, az későbbi fejlemény. Én ezt nem tudom eldönteni, és nem is akarom. Azt is lehet, hogy a szalonnát kockára vágjuk, és úgy sütjük ki. Ha így teszünk, a tojások után a tepertőt is keverjük a tésztához.    

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy van ez, hogy a legegyszerűbb ételek környékén tapasztalhatjuk leginkább a változatosságot. Gondoljunk csak bele: a töltött káposzta (mint magyar gasztronómiai toposz) egyszerű étel, mégis jóformán kettészakadt az ország a gersli vs. rizs probléma körül. Így van ez a spaghetti carbonara esetében is, bár a lövészárkok nem olyan mélyek... Amikor először ettem, valami tejszínes szószban forgatták meg a tésztát. Aztán szerintem egy tévéműsorból jegyeztem le ezt a receptet. Bevált.      

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...