r
Nosalty Logó

Spaghetti alla Carbonara 4.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kornél
Spaghetti alla Carbonara 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 837 kcal
  • 14% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3348 kcal
  • 14% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 14% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1204.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 837 kcal
  • 14% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4819.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    377 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1885 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1258 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 3348 kcal
  • 14% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagetti tésztát tegyük fel főni lobogó, sós vízben.
  2. A szalonnát kockázzuk fel (csíkozhatjuk is), és az olívaolajon pirítsuk üvegesre, majd tegyük félre.
  3. A tojásokat verjük fel egy keverőtálban, és adjuk hozzá a reszelt sajtokat, majd frissen őrölt feketeborsot, közben a serpenyőt a szalonnákkal tegyük vissza kis lángra.
  4. Amikor a tésztánk megfőtt (al dente - a közepe kissé roppanós még), szűrjük le, majd öntsük a serpenyőbe a közben felforrósodott szalonna kockákra, majd jól forgassuk át.
  5. Közben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, forgassuk még át néhányszor, majd öntsük a keverőtálba a sajtos tojásra.
  6. Gyors mozdulatokkal, de alaposan forgassuk át a tésztát, hogy a sajtos tojás bevonja az összeset.
  7. Azonnal tálaljuk, frissen reszelt parmezánnal és frissen őrölt feketeborssal szórjuk meg.
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 21838
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spaghetti alla Carbonara 4.
Kornél 167 recept

Ez az első tésztarecept, melyet egy olasz barátomtól tanultam még tizenévesen. Azóta is nagyon szeretjük, bár ha igazán jót akarunk enni ebből a fajta tésztából, mi magunk készítjük el, kevés helyen ismerik, és főzik tradicionális módon. Nagyon sok étteremben (helyenként még Olaszországban is!) használnak a tojáshoz tejszínt vagy besamelt, illetve tesznek bele hagymát, petrezselymet, valahol még főtt sonkát is. Szuverén döntés mondhatni, a gasztronómiai értelmezés szabadsága, én azonban azon a véleményen vagyok, hogy ez a tészta ezzel a módozattal a legjobb, nem véletlen készítették e módon generációkon keresztül. Az egyszerűségében lakozik nagyszerűsége.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...