r
Nosalty Logó

Spaghetti all Amatriciana - szalonnás szósszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Spaghetti all Amatriciana - szalonnás szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szószhoz

A tésztához

Összesen 775 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szószhoz

A tésztához

Összesen 3099 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szószhoz

A tésztához

Összesen 231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    178 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 775 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2150.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1194 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1263 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    466 micro
Összesen 3099 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    573 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A tésztához

Elkészítés

A szószhoz

  1. A Sugo Amatriciana-hoz, vagyis az olasz szószhoz az olajon üvegesre sütjük a szalonnát, majd a hagymát.
  2. Hozzáadjuk a friss hámozott és darabolt paradicsomot, és utána felőntjük kb. 2 dl vízzel.
  3. Jól összeforraljuk, és sóval, borssal, oregánóval, kakukkfűvel ízesítjük.
  4. A Spaghetti all Amatriciana-hoz, azaz a kész tésztához a tésztát sós vízben "al dente" állagúra főzzük..
  5. Ezalatt felmelegítjük a Sugo-t, vagyis a szószunkat, és egy tálba tesszük.
  6. A tésztát leszűrjük, lerázzuk, majd a Sugo Amatriciana-val, vagyis a szószunkkal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7717
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Ajánló

Reszelt parmezán illik hozzá, nekem sajna nem volt most itthon, de úgy a legjobb, illetve kicsit érdemes meglocsolni a tésztát olívaolajjal tálalás előtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újabb próbálkozás az olasz konyha megkedvelésére. Ez egy alaprecept, aminek van csípős és "édes" változata is. Én most utóbbit választottam. Az eredmény nagyon finom lett, így nem fogom feladni a további kísérletezgetést. Annyit változtattam, hogy Spaghetti helyett Fettuccine-t használtam. Utóbbi 7 tojásos eredeti olyasz tészta volt, ami igen ízletes, és egy az egyben olyan íze volt, mint az anyukám házi készítésű szélesmetéltjének, amiből minden halászlé és túróscsusza alkalmával degeszre ettem magam:).

Hozzávalók

A szószhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...