Spaghetti al tartufo Philips tésztakészítőből
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
Szarvasgombás mártás
-
8g vaj54 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
13g szarvasgomba4 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Spagetti tészta
-
100g finomliszt364 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g víz0 kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
Szarvasgombás mártás
-
30g vaj215 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
50g szarvasgomba16 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Spagetti tészta
-
400g finomliszt1456 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
152g víz0 kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
Szarvasgombás mártás
-
2.7g vaj20 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.1g fehérbor7 kcal
-
18.2g főzőtejszín24 kcal
-
4.6g szarvasgomba1 kcal
-
4.6g parmezán sajt18 kcal
Spagetti tészta
-
36.5g finomliszt133 kcal
-
10g tojás13 kcal
-
13.9g víz0 kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1033.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 297 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 135.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.1 g
Zsír
-
Összesen 73 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 529 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4133.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 945 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 1189 mg
-
Nátrium 1645 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 319.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 542.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 658 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 381 mg
-
Retinol - A vitamin: 647 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 559 micro
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Szarvasgombás mártás
-
30 g vaj
-
2 g fokhagyma
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 dl fehérbor
-
2 dl főzőtejszín
-
50 g szarvasgomba
-
50 g parmezán sajt
Spagetti tészta
-
400 g finomliszt
-
2 db tojás
Elkészítés
Szarvasgombás mártás
- A tökéletes tészta eléréséhez egyszerre maximum 2 adagot készítsünk el egy serpenyőben. A tészta kifőzése előtt érdemes a mártást előre elkészíteni, mivel a friss tészta 3-4 perc alatt megfő.
- Tegyük fel melegedni a vajat, amibe szórjuk bele a finomra vágott fokhagymát, őröljünk bele egy adag fekete borsot. Lassú tűzön kezdjük el pirítani, s közben figyeljünk rá, hogy ne égjen meg.
- Öntsük fel fehérborral, és forraljuk addig, amíg elpárolog belőle az alkohol. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt, forraljuk fel, majd zárjuk el alatta a lángot. Reszeljük bele a parmezánt és egy adag szarvasgombát, enyhén sózzuk meg (főzővíz is kerül majd bele, ami szintén sós).
- Amikor megfőtt a tészta, takarékon kapcsoljunk újra a mártás alá, és szedjük bele a tésztát. Öntsünk hozzá egy adag főzővizet is, hogy még krémesebbé váljon a tészta. Alaposan keverjük át, és azonnal tálaljuk.
- Tálaláskor gyaluljunk rá szarvasgombát, illetve parmezán forgácsokkal is dekorálhatjuk még.
Spagetti tészta
- Helyezzük fel a spagetti tésztafejet a Philips tésztakészítő gépre. Válasszuk ki a tojásos tészta programot, majd szórjuk bele a finomlisztet.
- Indítsuk el a programot, ezután lassan csorgassuk hozzá a folyadékot. A tésztavágóval daraboljuk fel megfelelő méretre a tésztát, ami néhány perc alatt el is készül.
- Forrásban lévő, sós vízben főzzük meg néhány perc alatt a tésztát.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 581
- Feltöltés dátuma: 2023. július 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A szarvasgomba a kulináris élvezetek egyik megtestítője, rendkívül különleges gombafajta. Ehhez a recepthez a nyári változatot használtuk, ami kevésbé intenzív ízvilágú, kellemesen lágy, földes, mogyoróra emlékeztető jegyekkel bír. Hőkezelés hatására elvesztheti az aromáját, bánjunk vele gyöngéden. A mártás alapját a vaj, parmezán és a tejszín adja, amitől bársonyos és gazdag lesz a tésztánk. Természetesen tovább lehet fokozni az étel komplexitását, és egyben egyensúlyt is vihetünk az ételbe száraz fehérbor hozzáadásával, ami savasságával mégjobban kiemeli az aromákat. Az ételnek a másik főszereplője a házi készítésű friss tészta, amit percek alatt elkészíthetünk otthon is. A kifőtt tésztának a főzővize is igazán értékes, adjunk hozzá bátran a mártáshoz, hogy még krémesebb állagot kapjunk.