r
Nosalty Logó

Spagettis csirkemell zöldség raguval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Spagettis csirkemell zöldség raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1493 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    2177 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8685 micro
  • Lut-zea
    2155 micro
Összesen 372 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5958.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1434 mg
  • Nátrium
    2824 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1319 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    418 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    8709 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    8620 micro
Összesen 1493 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2000 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábosban 3 evők. olajon megdinszteljük a póré -és lila hagymát. Majd hozzáadjuk a fokhagymát, mellyel további 5 percig dinszteljük, sűrű kevergetés mellett.
  2. A brokkolit pár perc alatt megfőzzük. Ezzel együtt hozzáadjuk a többi apróra vágott zöldséget a hagymához.
  3. Miközben a zöldség párolódik, a csirkemellet (ha nem elég vékony) éles késsel hosszában kb. 5 mm-es, vékony szeletekre vágjuk lap szerint. Besózzuk és gazdagon borsozzuk, majd serpenyőben a maradék olívaolajon aranybarnára sütjük.
  4. Hozzáöntjük a paradicsom sűrítményt. Összeforraljuk.
  5. Amikor a tálban a zöldség kissé összeesett (vigyázzunk, hogy ne puhuljon meg, roppanós maradjon), hozzáadjuk a fűszereket, gyömbért, szójaszószt.
  6. A csirkemellel összeöntjük. A spagettit kifőzzük, és ezt is a zöldséges raguhoz öntjük.
  7. Pár percig együtt pirítjuk. Sajtkockákkal megszórjuk, és tálalhatjuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7192
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 20.

Ajánló

Félszáraz-száraz nemes vörösbort kínálhatunk (pl. a szekszárdi vagy a villányi borvidékről).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Időre és türelemre van szükség, míg az alapanyagokat felaprítjuk (én álltalában julienre vágom).  Azt gondolom, megéri a fáradságot…Kedvencünk a sok zöldség, mert éppen csak picit megpirulnak, de roppanósak maradnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...