r
Nosalty Logó

Spagetti sült céklával

5,0

1 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Spagetti sült céklával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

744
Kalória
19.9g
Fehérje
113.9g
Szénhidrátok
23.5g
Zsír
167.6g
Víz
-
Koleszterin
9g
Rost
14.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 744 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2975 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    167.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 744 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2978.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    670.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1920 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 2975 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  2. A fokhagyma külső leveleit elvávolítjuk, de ügyelünk rá, hogy azért maradjon rajta védőréteg. A tetejét levágjuk, bekenjük 1 kanál olívaolajjal, és alufóliába csomagoljuk. 40 perc után a cékla mellé tesszük, és 20 percig sütjük (tehát a cékla 60, a fokhagyma 20 percet sült)
  3. Ha van maradék sült céklánk, akkor 8 gerezd fokhagymát megfuttatunk olívaolajon, míg illata lesz.
  4. A céklát megpucoljuk, a fokhagymát kinyomjuk a héjából, és mindkettőt turmixgépbe tesszük.
  5. Közben a csomagoláson megadott idő szerint al dentéra főzzük a spagettit, és leszűrjük. A főzővízből 1 bögrényit félreteszünk.
  6. A céklát és a fokhagymát összeturmixoljuk, adunk hozzá a tészta főzővizéből (kb 1 decit) és hozzácsurgatjuk az olívaolajat is. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  7. A céklapürét összeforgatjuk a spagettivel, megszórjuk dióval és petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Szemet gyönyörködtető tészta a fázós novemberre.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!