r
Nosalty Logó

Spagetti paradicsomos húsgombóccal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
sirGalahad
Spagetti paradicsomos húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 761 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4571 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    793 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    16211 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 761 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307.6 g

Zsír

  • Összesen
    155 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    980 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10473.7 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    648 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    677 mg
  • Foszfor
    3646 mg
  • Nátrium
    4758 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1630 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    797 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1476 micro
  • Kolin:
    1249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4196 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    97265 micro
  • Lut-zea
    3333 micro
Összesen 4571 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3712 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a kétféle darált húst, hozzáadunk 3 gerezd apróra vágott fokhagymát, a metélőhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a felvert tojásokat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tejbe áztatott zsemléket kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a masszához, majd jó alaposan összegyúrjuk az egészet.
  2. Nedves kézzel ízlésünknek megfelelően kicsi vagy közepes méretű golyókat gyúrunk majd felhevített olajon óvatosan, nehogy szétessenek, körbepirítjuk őket (az olajat, ha kell, pótoljuk). Kivesszük papírtörlőre, félretesszük.
  3. A visszamaradt olajhoz adjuk az apróra vágott hagymát és a maradék 2 gerezd zúzott fokhagymát és a babérlevelet, majd puhára pároljuk. Utána mehet bele a passzírozott paradicsom, a kakukkfű, ízlés szerint só, bors, majd a mártást alacsony lángon hagyjuk rotyogni kb. 40 percen át.
  4. Beletesszük a húsgombócokat, majd az egészet együtt főzzük még jó 20 percig, ez idő alatt kifőzzük a spagetti tésztát (bő, forrásban lévő, sós vízben 8-9 perc alatt) lecsepegtetjük, félretesszük.
  5. Mikor a húsgombócos paradicsomszósz elkészült, az egészet összeforgatjuk, parmezán sajttal meghintve, forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1126
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sirGalahad 10 recept

Egy klasszikus spagettirecept, ami a család kedvence, de ezúttal nem a megszokott, unalmas, darált húsos (Bolognai?) mártással, hanem markánsabb módon, húsgombócokkal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...