r
Nosalty Logó

Spagetti Carbonara Andrew konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andrew
Spagetti Carbonara Andrew konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 733 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2334.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 1464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk lábasban vizet, majd mikor lobog, dobjuk bele a tésztát, és főzzük 8-10 percig. Mikor kész, tésztaszűrővel szűrjük le.
  2. Amíg a tészta fő, kényelmesen elkészíthetjük a carbonara lényegi részét. Kockázzuk fel a bacont és a gombákat, a hagymát aprítsuk kis darabokra. Egy tálkában verjük fel a tojást.
  3. Mély serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd dobjuk rá a hagymát, a bacont és a gombát. Kevergetés mellett süssük néhány percig, majd lódítsuk meg a főzőtejszínnel, szórjuk meg a petrezselyemmel és ízlés szerint sóval, borssal. Az egész folyamat kb. 5 perc alatt kész, szóval amikor a tésztát főzzük, félidőnél neki is állhatunk.
  4. A leszűrt tésztát öntsük a serpenyőbe, és jól keverjük össze, majd öntsük rá a felvert tojást is. Kevergetve süssük még néhány percig, amíg a tojás az általunk kedvelt állapotra nem sül, majd vegyük le a tűzről, és rögtön tálaljuk.
  5. Díszítésnek én bébi spenótot dobtam rá, ami egy kellemes plusz ízt adott neki, de megszórhatjuk parmezán sajttal is. A dekoráció egy löket balzsamdzsúz volt, ami szintén kellemes, édeskés ízhatást kölcsönzött.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4491
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 09.

Ajánló

Nagyon gyorsan elkészíthető étel, amihez egy lágy fehérbor vagy rozé illik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagetti Carbonara Andrew konyhájából
Andrew 8 recept

A Carbonara az a tészta, amit nagyon sokan el tudnak készíteni, mégis mindenki egy kicsit máshogy csinálja, így mindenki egy kicsit máshogy szereti. Én személy szerint gombával szeretem, és úgy, hogy a tojás nincs szárazra sütve, tehát az egész tészta kellemes, krémes állagú.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...