r
Nosalty Logó

Sóskaramell-puding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sóskaramell-puding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 575 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 287 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 575 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 97 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot egy gyorsforralóban a 2 evőkanál víz hozzáadásával elkezdjük pirítani. Ha szeretjük a kicsit kesernyésebb ízt, akkor pirítsuk világos barnára, ha nem, akkor pedig narancssárgásra.
  2. Amikor a karamell kész, ráöntjük a fél liter tejet. Nem kell félni, ha elég gyorsan csináljuk, nem csap ki a forralóból. Ezután addig melegítjük, míg a karamelldarabok fel nem oldódnak, és a létrejött karamellás tej el nem kezd forrni.
  3. Ha forr, akkor a két evőkanál keményítőt egy külön edénybe tesszük, és adunk hozzá a karamellás tejből egy fél merőkanálnyit. Habverővel csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a forrásban lévő elegyhez.
  4. Folytonos kevergetés mellett kiforraljuk, majd ha kellőképp besűrűsödött, akkor félrehúzzuk.
  5. Egy tojás sárgáját kikeverünk egy kevés tejjel, és hozzáadjuk a két csipet sót. Ezt a még forró pudinghoz adjuk, de gyors és állandó kevergetés mellett, mert különben kicsapódik, és akkor menthetetlen. (A tojássárgája krémesebbé teszi a pudingot.)
  6. Ha a teljes puding homogén, akkor kelyhekbe szedjük, és két háztartási kekszet tűzünk bele. Sokkoló hűtőben, vagy hűtőben kihűtjük (előbbiben 12 perc, utóbbiban 6 óra). Amint kihűlt, fogyasztható; dekorálható tejszínhabbal is.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6329
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 06.

Ajánló

Egy markáns ízű menü után kitűnő levezető desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

TIPP: Amennyiben nem pudingot, hanem mártást szeretnénk készíteni, akkor a tej mennyiségét növeljük meg még 2 dl-rel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...