r
Nosalty Logó

Sós stangli Katrin konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Sós stangli Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta elkészítése

A tészta díszítése, sütése

Összesen 575 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta elkészítése

A tészta díszítése, sütése

Összesen 4593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta elkészítése

A tészta díszítése, sütése

Összesen 388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 575 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    288.3 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12949.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    2412 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    3182 mg
  • Nátrium
    6840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 4593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A tészta díszítése, sütése

Elkészítés

A tészta elkészítése

  1. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd pedig kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra. Derelyevágóval vékony kis rudakat vágunk belőle, és utána a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, szépen sorban belerakosgatjuk.
  2. A tojást egy bögrébe feltörjük, elkeverjük, majd a vékony rudakat bekenegetjük a tojással.
  3. Közben a sütőt bemelegítjük.

A tészta díszítése, sütése

  1. Rászórjuk a tojásra a reszelt sajtot, lenmagot, szezámmagot vagy köménymagot, ki mit szeret. Lehet vegyesen is. Kb. 15-20 percet sütjük közepes hőfokon.
  2. Ha kezd színesedni, akkor elkészült. Kivesszük a sütőből, és tányérra szedjük a sós stanglikat.
  3. Már langyosan is finom...
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x45
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 6324
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 04.

Ajánló

Ajánlom bárkinek, kisgyereknek, idősebb embereknek is, mert nagyon finom, omlós. Természetesen mindenki kedve szerint szórja meg a tetejét, amivel éppen szereti, akár magvakkal vagy csak sajttal, esetleg köménymaggal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukámtól örököltem ezt a receptet, de természetesen több mindent változtattam rajta. Már többször mindkét unokám besegített az elkészítésében, én csak összegyúrtam a tésztát, Ők nyújtották, díszítették, tepsibe rakták.

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A tészta díszítése, sütése

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...