r
Nosalty Logó

Sós rúd rizslisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Sós rúd rizslisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 5190 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1148.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    305.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9187 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1568 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    5473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2940 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2802 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1638 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 5190 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A puha vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, majd a felfutott élesztővel összeállítjuk, összegyúrjuk a tésztát.
  3. Jó alaposan meglisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát.
  4. Tetejét lekenjük tojásfehérjével, ízlés szerint megszórjuk sajttal, magokkal.
  5. Késsel vagy derelyevágóval rudakra vágjuk a tésztát.
  6. Sütőpapíros tepsibe emeljük a rudakat (óvatosan, enyhén törékeny). 20-25 percig pihentetjük.
  7. Előmelegített sütőben pirosra sütjük, 15-20 perc alatt (légkeveréssel egyszerre 2 tepsi sülhet). 4 tepsi sós lesz ebből az adagból. Fémdobozban sokáig friss marad.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 31985
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.

Ajánló

Finom, előre megsüthető vendégváró vagy jó kirándulótárs.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám gondolta ki ennek a sósnak az arányait és a rizslisztet, mert látta, hogy hiányzik nekem némi rágcsálnivaló és a gm lisztekből ez drága... Nagyon szereti az egész család, nem lehet abbahagyni! A tészta enyhén törékeny, ezért kell jó alaposan alálisztezni, mert nem lehet nyújtás után már forgatni. Az élesztőtől nem lesz puha, mint a búzalisztes sós rudak. Könnyít a tészta súlyosságán, de olyan jó kis száraz, sült rágcsálnivaló - minden jóval, gluténmentesen.:)

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...