r
Nosalty Logó

Sós rúd rizslisztből

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
nyihaj
Sós rúd rizslisztből
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

649
Kalória
12.6g
Fehérje
63.4g
Szénhidrátok
38.2g
Zsír
56.5g
Víz
68.9g
Koleszterin
2.5g
Rost
921.4mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 5190 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1148.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    305.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9187 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1568 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    5473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    451.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2940 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2802 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1638 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 5190 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 373 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A puha vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, majd a felfutott élesztővel összeállítjuk, összegyúrjuk a tésztát.
  3. Jó alaposan meglisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát.
  4. Tetejét lekenjük tojásfehérjével, ízlés szerint megszórjuk sajttal, magokkal.
  5. Késsel vagy derelyevágóval rudakra vágjuk a tésztát.
  6. Sütőpapíros tepsibe emeljük a rudakat (óvatosan, enyhén törékeny). 20-25 percig pihentetjük.
  7. Előmelegített sütőben pirosra sütjük, 15-20 perc alatt (légkeveréssel egyszerre 2 tepsi sülhet). 4 tepsi sós lesz ebből az adagból. Fémdobozban sokáig friss marad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Anyukám gondolta ki ennek a sósnak az arányait és a rizslisztet, mert látta, hogy hiányzik nekem némi rágcsálnivaló és a gm lisztekből ez drága... Nagyon szereti az egész család, nem lehet abbahagyni! A tészta enyhén törékeny, ezért kell jó alaposan alálisztezni, mert nem lehet nyújtás után már forgatni. Az élesztőtől nem lesz puha, mint a búzalisztes sós rudak. Könnyít a tészta súlyosságán, de olyan jó kis száraz, sült rágcsálnivaló - minden jóval, gluténmentesen.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spárgatorta

A quiche egy meglepően egyszerű fogás, amely tökéletes reggelire, ebédre vagy vacsorára. Ez recept nem éppen mindennapi, és akár egy fenszi villásreggelin is megállná a helyét. ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!