Sós rúd rizslisztből
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
75g rizsliszt275 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
3 kcal
-
9g víz0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
19g sajt66 kcal
-
19g tejföl37 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
A kenéshez
-
5g tojásfehérje3 kcal
A szóráshoz
Összesen
649
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
600g rizsliszt2196 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
75g víz0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
11g só0 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A kenéshez
-
40g tojásfehérje21 kcal
A szóráshoz
Összesen
5190
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
43.1g rizsliszt158 kcal
-
18g margarin129 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
5.4g víz0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
10.8g sajt38 kcal
-
10.8g tejföl21 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
A kenéshez
-
2.9g tojásfehérje1 kcal
A szóráshoz
Összesen
373
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1148.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 684 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 368 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 350 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
649
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 100.7 g
Zsír
-
Összesen 305.5 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 552 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9187 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 1568 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 349 mg
-
Foszfor 1621 mg
-
Nátrium 5473 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 506.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 451.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2940 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 240 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 298 mg
-
Retinol - A vitamin: 2802 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1638 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
5190
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 660.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
373
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg rizsliszt
-
25 dkg margarin
-
2.5 dkg friss élesztő
-
75 ml víz
-
1 csipet cukor
-
1 ek só
-
15 dkg sajt
-
1 db tojássárgája
A kenéshez
-
1 db tojásfehérje
A szóráshoz
Elkészítés
A tésztához
- A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.
- A puha vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, majd a felfutott élesztővel összeállítjuk, összegyúrjuk a tésztát.
- Jó alaposan meglisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát.
- Tetejét lekenjük tojásfehérjével, ízlés szerint megszórjuk sajttal, magokkal.
- Késsel vagy derelyevágóval rudakra vágjuk a tésztát.
- Sütőpapíros tepsibe emeljük a rudakat (óvatosan, enyhén törékeny). 20-25 percig pihentetjük.
- Előmelegített sütőben pirosra sütjük, 15-20 perc alatt (légkeveréssel egyszerre 2 tepsi sülhet). 4 tepsi sós lesz ebből az adagból. Fémdobozban sokáig friss marad.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 59
- Össznézettség: 32134
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.
Ajánló
Finom, előre megsüthető vendégváró vagy jó kirándulótárs.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyihaj
120 recept
Anyukám gondolta ki ennek a sósnak az arányait és a rizslisztet, mert látta, hogy hiányzik nekem némi rágcsálnivaló és a gm lisztekből ez drága... Nagyon szereti az egész család, nem lehet abbahagyni! A tészta enyhén törékeny, ezért kell jó alaposan alálisztezni, mert nem lehet nyújtás után már forgatni. Az élesztőtől nem lesz puha, mint a búzalisztes sós rudak. Könnyít a tészta súlyosságán, de olyan jó kis száraz, sült rágcsálnivaló - minden jóval, gluténmentesen.:)