r
Nosalty Logó

Sós piskóta tojáskrémmel és sonkakrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Sós piskóta tojáskrémmel és sonkakrémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sós piskóta

Tojáskrém

Sonkakrém

Bevonó krém

564
Kalória
23.3g
Fehérje
44.8g
Szénhidrátok
30.6g
Zsír
105.2g
Víz
271.1g
Koleszterin
1.9g
Rost
3.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Sós piskóta

Tojáskrém

Sonkakrém

Bevonó krém

Összesen 564 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Sós piskóta

Tojáskrém

Sonkakrém

Bevonó krém

Összesen 4501 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Sós piskóta

Tojáskrém

Sonkakrém

Bevonó krém

Összesen 221 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1343.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 564 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.1 g

Zsír

  • Összesen
    244.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10747.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1905 mg
  • Nátrium
    7332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    841.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    1586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2148 micro
Összesen 4501 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

Sós piskóta

  1. A tojásokat válasszuk ketté, majd a fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, és tegyük félre. A tojássárgájához adjuk hozzá a sót, az őrölt borsot, a tejet, majd robotgéppel pár perc alatt keverjük jó habosra.
  2. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és szitáljuk hozzá a tojássárgás keverékhez, majd keverjük simára. Ezután fakanállal, apránként keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.
  3. Egy kb. 35x33 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt készre.
  4. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt. Ezután helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tojáskrém

  1. A főtt tojásokat és a lila hagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a mustárt, a tejfölt, a szerecsendiót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd turmixoljuk össze.
  2. Ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és keverjük krémesre (annyi zsemlemorzsát keverjünk hozzá, hogy jó krémes legyen).

Sonkakrém

  1. A sonkát és a lila hagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a mustárt, két evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és turmixoljuk össze, hogy jó krémes legyen (a maradék tejfölt, csak akkor adjuk hozzá, ha szükséges).

Bevonó krém

  1. Amikor a piskóta teljesen kihűlt, vágjuk fel három egyforma részre. Az egyik piskótalapot helyezzük egy tálcára, majd kenjük meg a tojáskrémmel.
  2. Ezután helyezzünk rá szintén egy piskótalapot, majd a tenyerünkkel óvatosan nyomkodjuk le. Ezután kenjük rá a sonkakrémet, majd tegyük rá a maradék piskótalapot, és szintén nyomkodjuk le tenyérrel.
  3. A bevonó krémhez a tejfölt tegyük bele egy szűrőbe, és hagyjuk pár órát állni, hogy jól lecsöpögjön (így jó sűrű, krémes lesz).
  4. Ezután a mascarponéhoz adjuk hozzá a sűrű tejfölt, ízlés szerint sózzuk, és keverjük jó krémesre. A megtöltött piskótát ezután vonjuk be a krémmel, majd tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
  5. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a piskótát, majd úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!