r
Nosalty Logó

Sós perec 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hoprik ferencné
Sós perec 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 1940 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 7761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 435 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2798.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    2174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 1940 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    451.3 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11193.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    8698 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    793 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 7761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 435 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A liszttet összemorzsoljuk a zsíradékkal és a sóval. Beletesszük az élesztős tejet, tejföllel jól kidolgozzuk (puhára, de nem lágyra). Akkor jó a tészta, ha a kezünk szépen letisztul.
  3. A tepsiket kicsit kizsírozzuk, ennyi kelés elég is, neki foghatunk a formázásnak.
  4. Előbb egy 20-30 dekás darabot levágunk a tésztából, 3 cm-es hengert sodrunk belőle, amit 1 cm-re darabolunk. Vékonyra sodorjuk, kb. 20 cm -re, és megformázzuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük. Végül halvány pirosra sütjük.
  5. A sót és a lisztet a vízzel tejföl sűrűre keverjük.
  6. Kivesszük a sütőből a tepsit, és kenőtollal kenünk a perecekre a sós-lisztből.
  7. Visszatesszük 1-2 percre, hogy a só megszikkadjon rajta.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 23643
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sós perec 3.
Hoprik ferencné 55 recept

Ez a recept még a nagymamámtól való. Igaz 1980-ban, amikor férjhez mentem, rántottán és teán kívül mást nem tudtam főzni, de hamar belejöttem. Elejében haza szaladtam anyuhoz vagy mamához, amíg élt, megkérdezni a dolgokat, majd később már volt telefonja mindenkinek, és könnyebb lett a sorsom. Most ott tartuk, hogy van, amit anyu kérdez tőlem, pedig ő elvégzett egy szakácsiskolát,  és sokáig dolgozott is mint szakács.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...