r
Nosalty Logó

Sós-karamellás szaloncukor

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Sós-karamellás szaloncukor
adag
Főzés
perc
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A szaloncukrokhoz

Összesen 331 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A szaloncukrokhoz

Összesen 3314 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A szaloncukrokhoz

Összesen 451 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 331 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    213.5 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2086.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.9 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1219 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 3314 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 451 kcal

Hozzávalók

A szaloncukrokhoz

Elkészítés

A szaloncukrokhoz

  1. Egy négyzetes üveg vagy porcelán formát kikenünk vajjal, majd kibéleljük sütőpapírral, külön-külön, 2 részletben, szélességében és hosszában.
  2. A márkázott vajat közepes hőfokon felolvasztjuk, hozzászórjuk a cukrot és felolvasztjuk benne. Hagyjuk, hogy sűrűsödjön, barnuljon. Ekkor jöhet folyamatos keverés mellett a habtejszín, a vanília kivonat, a méz, és egy csipet só. Ezekkel addig forraljuk gyöngyözve, ameddig be nem sűrűsödik, ez lehet akár 25-30 perc is, és aranybarna színt nem kap. A nagyszemű sót a főzés vége felé keverjük csak hozzá.
  3. Lehet hőmérővel is ellenőrizni, hogy jó-e az állaga, de a legbiztosabb az, ha egy tál hideg vízbe csepegtetünk a sűrű karamellből, és ha ezt kézzel kivéve tudjuk formázni, akkor mehet a sütőpapírral kibélelt tálba, először szobahőmérsékleten hűlni, aztán a hűtőbe is tehetjük.
  4. A sós karamellát vizes és meleg pengéjű késsel 30 egyforma téglatestbe vágjuk.
  5. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, egy kanál napraforgóolajjal elkeverjük, így szép fényes bevonatot ad majd. Ebbe forgatjuk a karamellákat. A maradék csokiból csinálhatunk a szaloncukrok tetejére még mintázatot. Sőt nagyszemű/maldon sót is szórhatunk rá. Ha többfélét csinálunk, akkor innen tudhatjuk, milyen a tölteléke.
  6. Végül egyenként sütőpapírból kivágott cukorka papírba csomagoljuk őket.
  7. Csokibevonat nélkül is készíthetjük, úgy is tökéletes finomság! Ajándékba is adhatjuk vagy saját fogyasztásra is készíthetjük, jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 80
  • Össznézettség: 4966
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 09.

Ajánló

Nem kell az összes karamellát csokival bevonni, van aki anélkül szereti.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi gasztroajándék

Idén ez lesz a legjobb meglepi a családnak, saját készítésű szaloncukrokat készítek háromféle ízben

Hozzávalók

A szaloncukrokhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...