Sós karamellás New York sajttorta zúzott grillázzsal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 29% Zsír
Sós karamell
-
33g cukor129 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
6g vaj39 kcal
Tészta
-
20g háztartási keksz84 kcal
-
20g zabkeksz93 kcal
-
23g margarin167 kcal
Krém
-
42g krémsajt104 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
67g tejföl132 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
6 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
33g cukor129 kcal
Díszítés
-
83g habtejszín243 kcal
-
0 kcal
Összesen
1656
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 29% Zsír
Sós karamell
-
200g cukor774 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
33g vaj237 kcal
Tészta
-
120g háztartási keksz503 kcal
-
120g zabkeksz558 kcal
-
140g margarin1004 kcal
Krém
-
250g krémsajt625 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
34 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
200g cukor774 kcal
Díszítés
-
500g habtejszín1460 kcal
-
0 kcal
Összesen
9946
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 29% Zsír
Sós karamell
-
6.5g cukor25 kcal
-
4.9g habtejszín14 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
Tészta
-
3.9g háztartási keksz16 kcal
-
3.9g zabkeksz18 kcal
-
4.5g margarin32 kcal
Krém
-
8.1g krémsajt20 kcal
-
8.1g mascarpone33 kcal
-
7.1g tojás9 kcal
-
12.9g tejföl26 kcal
-
16.2g habtejszín47 kcal
-
0.3g étkezési keményítő1 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
Díszítés
-
16.2g habtejszín47 kcal
-
0 kcal
Összesen
321
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 130.6 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 384 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 806.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.6 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 199.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 898 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 874 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
1656
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110 g
Zsír
-
Összesen 783.4 g
-
Telített zsírsav 329 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 192 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 2304 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4839.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 1322 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 1405 mg
-
Nátrium 1869 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 639.8 g
-
Cukor 498 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1199.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5387 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 423 micro
-
K vitamin: 170 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 862 mg
-
Retinol - A vitamin: 5241 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1696 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 990 micro
Összesen
9946
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
321
kcal
Hozzávalók
Sós karamell
-
200 g cukor
-
150 ml habtejszín
Tészta
-
140 g margarin
Krém
-
250 g krémsajt
-
250 g mascarpone
-
4 db tojás
-
4 dl tejföl
-
5 dl habtejszín
-
200 g cukor
Díszítés
-
500 ml habtejszín
Elkészítés
Sós karamell
- A karamellhez a cukrot magasfalú edénybe tesszük és alacsony lángon világosbarnára pirítjuk, majd ha teljesen felolvadt, beleöntjük a tejszínt amitől meg fog keményedni, de folyamatos keverés mellett majd felolvad. Addig kevergetjük, amíg sima állagú és sűrű nem lesz, ekkor belekeverjük a vajat, majd hűtőben pihentetjük.
Tészta
- 30-cm es kapcsos tortaformát kibélelünk, majd a morzsásra tört kekszekhez hozzáöntjük az olvasztott margarint, összegyúrjuk és a forma alján elegyengetjük. Ezután előmelegített sütőben 180 °C-on 10 percig sütjük.
Krém
- A sajttorta összes hozzávalóját összekeverjük, a tésztára öntjük, majd a tortaformát 3 réteg alufóliával alul-felül-oldalt becsomagolva egy ujjnyi vastag vízzel teli tepsibe helyezve egy órán át 180 fokon sütjük, amíg a teteje meg nem barnul és a közepe nem lesz remegős még egy kicsit.
- Ezután hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy éjszakára a tortaformában hagyva vagy pedig 8 óra hosszára a hűtőbe.
Díszítés
- Díszítésként felvert cukrászhabbal vonjuk be, a tetejét leöntjük a sós karamellel, a torta oldalát pedig apróra vágott grillázzsal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 2763
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Picipiros
76 recept