r
Nosalty Logó

Sós-fahéjas cukros magvak

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sós-fahéjas cukros magvak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 869 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 4350 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1381.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 869 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    389.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6908.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    929 mg
  • Foszfor
    1977 mg
  • Nátrium
    3272 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 4350 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 541 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Közben a tojásfehérjéket verjük kemény habbá két kanál vízzel.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, sót és a fahéjat, majd keverjük homogénre a masszát.
  3. Öntsük bele a magokat úgy, hogy jól ellepje őket a hab.
  4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd mehetnek rá a csonthéjasok.
  5. 180 fokon körülbelül 15-20 percig (állanóan figyelve) süssük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4690
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Némi bevásárlás után, azonnal nekiláttam az elkészítésének. Kesudió, mogyoró, és mandula került ki a kosárból, amit egy cukros-fahéjas-sós masszába forgattam, majd sütőben megsütöttem. Egyszerűen hangzik igaz? Hát, sajnos ezt így nem mondanám…Talán nem a megfelelő receptet választottam hozzá, hiszen azt írták 300 fokon 45 percig süssem az apróságokat, majd 10-15 percenként keverjem illetve rázogassam össze. Őszinte leszek, körülbelül 10 perc után a 250 fokos sütőben elkezdtek odakozmálni a magok. Így kénytelen voltam újabb adagot betenni a sütőbe, miközben percenként rohantam oda, hogy belessek az ajtaján. Így nem probléma. Végül csodaszépek lettek, de dühömbe mégis böngészni kezdtem újabb receptekért. Kiderült, hogy sokkal, de sokkal egyszerűbben is elkészíthettem volna, ha az egész procedúrát a serpenyőben végzem. Végeredmény szempontjából persze tök mindegy. Ha viszont szívesebben készítenétek serpenyőben, akkor a tojásfehérjehab helyett tegyetek a mázba két kanál sűrített tejet, várjátok meg, míg kissé megbarnul a fahéjas-cukros máz az edényben, majd mehetnek is bele a csonthéjasok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...