r
Nosalty Logó

Sós aprósütemény - tejszínes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsa
Sós aprósütemény - tejszínes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 879 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3516 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 879 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    231.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1037 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3894.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    1905 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1957 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1921 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 3516 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 444 kcal

Elkészítés

  1. A tepsibe sütőpapírt teszünk, a sütőt 190 fokra előmelegítjük.
  2. Amagok kivételével a felsorolt alapanyagokat összegyúrjuk. Nem szabad sokáig gyúrni, éppen csak összeálljon a tészta.
  3. Atésztát rögtön kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra, majd fél órára hűtőbe tesszük.
  4. Pihentetés után 2x2 cm, vagy 2x3 cm(vagy tetszőleges) méretre daraboljuk (én pizzaszeletelővel tettem), a tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk a magokkal.
  5. Kb. 20 percig sütjük, majd utána 1 órát pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 11977
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsuzsa 6 recept

Valahol az interneten találtam már régebben, akkor ki is próbáltam, most újra megsütöttem. Nagyon finom omlós, könnyű elkészíteni. Ez az adag egy gáztepsiben fér el. Igazság szerint én úgy készítettem, hogy a kinyújtott tésztát egyből a sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, ebben pihent, majd ebben is vágtam fel. Nem rendezgettem a kockákat, ennek ellenére nekem nem sültek össze. Mákkal díszítve is mutatós, de nekem most nem volt itthon, a reszelt sajtot meg elfelejtettem, így csak magos változatok készültek.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...