r
Nosalty Logó

Sörkifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Sörkifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A szóráshoz

Összesen 1139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A szóráshoz

Összesen 4559 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A szóráshoz

Összesen 324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2041.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    1425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.1 g

Zsír

  • Összesen
    188.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8164.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    5699 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 4559 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal.
  2. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  3. Összekeverjük a liszttel és hólyagosra összedolgozzuk. (A tésztának rétestészta keménységű masszának kell lennie.)
  4. Hengeralakúra formáljuk és hatfelé vágjuk és kiscipókat formálunk a tésztából.
  5. Letakarjuk és 20 percig pihentetjük.
  6. Ezt követően a cipókat köralakúra nyújtjuk (20-22 cm) és olvasztott vajjal megkenjük.
  7. Átlósan 8 cikkre vágjuk és lazán felsodorjuk (kívülről a kör közepe felé haladva) és kiflivé hajtjuk.
  8. A tetejét kissé felvert egész tojással megkenjük.
  9. Ízlés szerint köménymaggal, szezámmaggal megszórjuk.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és sütés előtt még 30 percet pihentetjük.
  11. 200 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 103857
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebből az adagból 48 db sörkifli készül. Frissen, langyosan a legfinomabb. Másnap érdemes sütőben egy kicsit átforrósítani, közben kis vízzel meglocsolni.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...