Sonkás tekercs DoNo konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
DoNo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
10g rétesliszt36 kcal
-
58g tej33 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
63 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
33g gépsonka46 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
769
kcal
- 15% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
120g rétesliszt437 kcal
-
700g tej392 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
400g gépsonka552 kcal
-
400g trappista sajt1408 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
9241
kcal
- 15% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
31.9g finomliszt116 kcal
-
3.8g rétesliszt14 kcal
-
22.3g tej13 kcal
-
1.6g élesztő2 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
12.8g gépsonka18 kcal
-
12.8g trappista sajt45 kcal
-
8g margarin57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
295
kcal
- 15% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27 g
Zsír
-
Összesen 37.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1219.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 589 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
769
kcal
- 15% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 324.6 g
Zsír
-
Összesen 450.7 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 179 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 101 g
-
Koleszterin 852 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14630.7 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 472 mg
-
Kálcium 3637 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 382 mg
-
Foszfor 3022 mg
-
Nátrium 7066 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 916.4 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 464.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3462 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 60 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 250 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 804 micro
-
Kolin: 509 mg
-
Retinol - A vitamin: 3327 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1641 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 689 micro
Összesen
9241
kcal
- 15% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 466.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
7 dl tej
-
5 dkg élesztő
-
2 ek cukor
-
2 db tojás
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
A töltelékhez
-
40 dkg gépsonka
-
40 dkg trappista sajt
-
25 dkg margarin
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1 dl langyostejben. A lisztet, a tojást, a tejet és az olajat összegyúrjuk a felfuttatott élesztővel, hogy kalácstészta lágyságú legyen.
- Fél órát pihenetjük szobahőmérsékleten letakarva.
- 4 részre osztjuk, és téglalap alakra kinyújtjuk kb. fél cm vastagra.
- Megkenjük puha, de nem olvasztott margarinnal, megszórjuk apróra vágott sonkával, amit gazdagíthatunk ízlés szerint egy kis kockázott baconnel.
- Megszórjuk reszelt sajttal, egy kis fokhagymagranulátummal vagy zúzott fokhagymával és sóval.
- Felcsavarjuk jó szorosan, és éles késsel trapéz alakú darabokra felvágjuk, tetejét tojással megkenjük, ízlés szerint szezámmaggal, köménymaggal megszórhatjuk, úgy mutatósabb.
- Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Sütés közben megnőnek, így szellősen tegyük egymás mellé a tepsibe.
- Ebből a mennyiségből 4 gáztepsire való lesz, ca. 35 db.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4352
- Feltöltés dátuma: 2012. február 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
DoNo
2 recept
Egy Kisalföldi receptkönyvben leltem rá erre a receptre, kissé elnagyolt leírásban. Ezt pontosítottam és kicsit kiegészítettem. Elmaradhatatlan szilveszteri vendégváró kedvencünkké vált, nagyon mutatós, s már sülés közben a fokhagyma-sonka páros illatára összefut az ember szájában a nyál:) Érdekes ízkombináció: a kalácsszerűen kissé édeskés tészta, töltve a sós-fűszeres sonkás sajttal! Vigyázat! Nem apró sós-sütemény kategória, bár abbahagyni nem nagyon lehet, de nagyon kiadós!