r
Nosalty Logó

Sonkás-szalonnás-sajtos rántotta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Miss Sweetly
Sonkás-szalonnás-sajtos rántotta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

488
Kalória
23.5g
Fehérje
5.9g
Szénhidrátok
40.4g
Zsír
160g
Víz
285.2g
Koleszterin
2.1g
Rost
2.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 976 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    160 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2476.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    1447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    320.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    864 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 976 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    434 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

  1. A füstölt sonkát és szalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőbe tesszük, erős hőmérsékleten elkezdjük kiolvasztani a zsírjukat.
  2. Közben a tojásokat megmossuk, letöröljük róluk a nedvességet. Beleütjük egy kis tálba, és elhabarjuk villával. (Nem sózzuk, mert a sonka is, szalonna is sós!)
  3. Ha a szalonna és a sonka nem ereszt elég zsírt, akkor teszünk a serpenyőbe még egy evőkanál olajat.
  4. Ha szépen megpirult a sonka és szalonna, ráöntjük a tojást. Kb. fél percig hagyjuk, hogy süljön az alja és széle. Ezután alá nyúlunk egy tűzálló lapáttal, és kicsit megemeljük, hogy a közepéről a még nyers tojás lefolyjon az aljára.
  5. Mikor már kész a rántotta, rádobjuk a lapkasajtot, és hagyjuk, hogy kicsit megolvadjon a tetején. Ez már kis hőmérsékleten történjék, a sütés utolsó 20 másodpercében.
  6. A hőforrást elzárjuk. Elfelezzük a rántottát még a serpenyőben egy fa lapáttal, majd egy nagyobb tányérra csúsztatjuk az egyik felét, másikra a másik felét. (Ha valaki ezt az adagot egyedül fogyasztja, akkor az egészet rácsúsztatja a tányérra.)
  7. A paradicsomot, hegyes erős paprikát, újhagymát tetszés szerint szeleteljük, és a rántotta mellé kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Nálunk sokszor ez a reggeli, néha pedig a vacsora. Mindig másféleképp készítem: Valamikor mást is hozzáteszek, (kolbász, virsli. stb.), valamikor pedig kihagyok valamit. Attól függ, mi van éppen itthon, és hogy milyen az étvágyunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!